Bραβείο συνολικής προσφοράς από το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Ουγγαρίας Primanima απονεμήθηκε στον ιδρυτή και διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation Κύπρου στην Ύπαιθρο «Όψεις του Κόσμου» Γιώργο Τσαγγάρη. 

Το βραβείο «My beloved Animation» αφορά στη προσφορά στην τέχνη του ανεξάρτητου σινεμά animation από το Διεθνές Φεστιβάλ Primanima, που φέτος διεξήχθη για 10η φορά, από τις 5 μέχρι τις 8 Οκτωβρίου στο Μπουνταέρς, έξω από τη Βουδαπέστη στην παρουσία πολλών διεθνών και ντόπιων καλεσμένων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διεθνής διάκριση απονέμεται για πρώτη φορά. Με αυτό οι διοργανωτές του φεστιβάλ Primanima θέλουν να τιμήσουν την εξαιρετική προσφορά στην ανάπτυξη του animation, στην προώθηση της κουλτούρας του animation και στην εκπαίδευση στο animation.

Στην κατάμεστη αίθουσα της τελετής λήξης του φεστιβάλ, ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Τάμας Πάτροβιτς απένειμε το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ στον Κύπριο γραφίστα και δημιουργό ταινιών Γιώργο Τσαγγάρη, ιδρυτή και διευθυντή του Countryside Animafest Cyprus, το οποίο γιόρτασε την 21η έκδοσή του φέτος.

Ο Γ.Τσαγγάρης είναι επίσης διευθυντής του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία. «Ως αποτέλεσμα του κυπριακού φεστιβάλ animation, η εκπαίδευση και παιδεία στο animation άρχισε στην Κύπρο και η κουλτούρα του animation προωθείται ανάμεσα στη νέα γενιά, μέσα από παιδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες» αναφέρεται στο σκεπτικό βράβευσης. 

Ο Γιώργος Τσαγγάρης συμμετείχε και στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Primanima, στο τμήμα Masters Competition, με την ταινία του «Τελετουργίες της Άνοιξης» (συμπαραγωγή με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού) η οποία διαγράφει μια πρωτοφανή πορεία στα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ.

Το διεθνές φεστιβάλ animation της Κύπρου, γνωστό ως Animafest είναι το πρώτο στο είδος του στον τόπο μας. Το Κυπριακό  φεστιβάλ ξεκίνησε πριν από  20 χρόνια όταν ήταν ακόμη άγνωστη στους πολλούς η τέχνη του καλλιτεχνικού animation στην Κύπρο. Αυτό που το ξεχωρίζει είναι πως το φεστιβάλ διοργανώνεται στην ύπαιθρο στα χωριά με στόχο να διαδώσει την τέχνη στους απλούς ανθρώπους αλλά και για να αναδείξει τον πλούσιο πολιτισμό του τόπου μας που βρίσκετε στην επαρχία.

Στην πλούσια διαδρομή του φιλοξένησε στην Κύπρο τα ποιο μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής και διοργάνωσε αμέτρητα εργαστήρια και αναπτυξιακά προγράμματα για την εκπαίδευση, από την πρωτοβάθμια μέχρι την τριτοβάθμια.

Τοποθέτησε την Κύπρο στο διεθνή φεστιβαλικό χάρτη αναδεικνύοντας την ιδια ώρα το έργο πολλών Κύπριων δημιουργών και εγκαθίδρυσε σημαντικές συνεργασίες με αρκετά σπουδαία κέντρα και φεστιβάλ σε ολόκληρο το πλανήτη, οπως το National Film Board of Canada, το Διεθνές φεστιβάλ της Οττάβα, το Διεθνες φεστιβάλ Animateka στη Σλοβενία, το Animafest Zagreb, το Διεθνές φεστιβάλ του Annecy και πολλά άλλα. Το 2013 ένταξε την Κύπρο στον Διεθνή οργανισμό για το animation της UNESCO.

Το φεστιβάλ στηρίζουν από την ίδρυση του το 2002 οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού.