To Top
00:07 Τετάρτη
18 Ιουλίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Καδής: Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται η διαρροή
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ Καδής: Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται η διαρροή
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Νοεμβρίου 2017, 5:56 μμ

Σε ανθρώπινο λάθος που αποδίδεται σε παρορμητική ενέργεια και απερισκεψία συγκεκριμένου λειτουργού, καθώς και σε ενέργειες ή και παραλείψεις άλλων λειτουργών, οφείλεται εκ πρώτης όψεως η δημοσιοποίηση των εξεταστικών δοκιμίων για τον κατάλογο διορισίμων, τα οποία αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας πριν από την διεξαγωγή των εξετάσεων. Αυτό καταδεικνύει η διοικητική έρευνα που διενεργήθηκε στο υπουργείο Παιδείας τα πορίσματα της οποίας βρίσκονται στα χέρια του αρμόδιου υπουργού Κώστα Καδή. Το πόρισμα της διοικητικής έρευνας που διεξήγαγε το υπουργείο Παιδείας παραδίδεται σήμερα στη Νομική Υπηρεσία προκειμένου να διαφανεί αν προκύπτει θέμα εγκυρότητας των διαδικασιών των εξετάσεων, ενώ το υπουργείο Παιδείας θα καταθέσει αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση για διορισμό ανεξάρτητου ερευνώντα λειτουργού για διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για τους λειτουργούς που ενδέχεται να έχουν υποπέσει σε πιθαρχικά παραπτώματα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής δήλωσε πως λειτουργοί του υπουργείου του φαίνεται να έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα γι αυτό και το υπουργείο του θα καταθέσει αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση για διορισμό ανεξάρτητου ερευνητή για διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας.

Ταυτόχρονα το πόρισμα της διοικητικής έρευνας που διεξήγαγε το υπουργείο Παιδείας παραδίδεται στη Νομική Υπηρεσία, προκειμένου να διαφανεί αν προκύπτει θέμα εγκυρότητας και αξιοπιστίας των εξετάσεων, προκειμένου να μην υπάρχουν καθόλου σκιές ως προς τη διαδικασία που έχουν ακολουθηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διοικητική έρευνα διέταξε ο Υπ. Παιδείας μετά τη γκάφα ολκής

Ο κ. Καδής τόνισε πάντως πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη δημοσιοποίηση των εξεταστικών δοκιμίων ενώ έκανε εκ νέου λόγο για απαράδεκτο γεγονός και τραγικό λάθος, το οποίο προκάλεσε απίστευτη αναστάτωση στους υποψηφίους.

Διαβεβαίωσε πάντως πως από τα πορίσματα της διοικητικής έρευνας είναι ξεκάθαρο ότι οι ενέργειες ή και παραλείψεις των λειτουργών έγιναν μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα δηλαδή στις 6 Νοεμβρίου και όλες τις προηγούμενες ημέρες οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν ομαλά.  

Ο Κώστας Καδής τόνισε ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο του παραμένουν προσηλωμένοι στην επιτυχή εφαρμογή της σημαντικότερης μεταρρύθμισης των τελευταίων ετών στα θέματα παιδείας. 

Ερωτηθείς σχετικά με το μάθημα της λογοθεραπείας, ο κ. Καδής είπε ότι «από περισσότερες από μια πηγές, από ένα Πρόεδρο Κόμματος της αντιπολίτευσης και από ένα ΜΜΕ, εκφράστηκε ο προβληματισμός ότι ήρθαν στα χέρια τους τα θέματα του μαθήματος της λογοθεραπείας πριν από την εξέταση». «Όταν ερευνήσαμε αυτό το περιστατικό φάνηκε ότι και στις δύο περιπτώσεις ήταν παραπλανητικές οι πληροφορίες, τα θέματα που μας είχαν δοθεί από αυτές τις πηγές ήταν εντελώς διαφορετικά και δεν είχαν καμία σχέση με τα θέματα των εξετάσεων και φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάποιοι θέλουν να υποσκάψουν τη διαδικασία, κάποιοι θέλουν να μην εφαρμοστεί αυτή η σημαντική καινοτομία και μεταρρύθμιση που περιμένει η κοινωνία μας εδώ και δεκαετίες», σημείωσε.

Ερωτηθείς ποίοι είναι αυτοί, ο Υπουργός είπε ότι «είναι αυτοί που βολεύονταν όλα αυτά τα χρόνια… και περίμεναν να μπουν στην εκπαίδευση με τη σειρά και όχι με τα προσόντα, τις δεξιότητες, τις ικανότητες, της γνώσεις και την εμπειρία τους».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «ακούστηκαν πολλά για όλη αυτή τη διαδικασία. Κάποια έχουν ήδη καταρριφθεί, για κάποια αναμένουμε τη θέση του Γενικού Ελεγκτή. Ακούστηκε για παράδειγμα επανειλημμένα από βουλευτή του ΑΚΕΛ ότι η σύζυγος θεματοθέτη συμμετείχε στις εξετάσεις. Όταν διερευνήθηκε αυτή η πληροφορία φάνηκε ότι δεν υπήρχε στο αρχείο μας τέτοιος θεματοθέτης», είπε ο κ. Καδής.

«Άρα, θα αναμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα και να είστε βέβαιοι ότι αν υπάρχουν και από αυτή την έρευνα ευθύνες αυτές θα αποδοθούν και θα δούμε εάν και πώς επηρεάζεται ευρύτερα η διαδικασία», πρόσθεσε ο κ. Καδής.

«Θα δούμε τι θα μας πει ο Γενικός Ελεγκτής και αναλόγως θα δράσουμε. Ήδη πάντως, με βάση τα προκαταρκτικά πορίσματα έχουν διαταχθεί πειθαρχικές έρευνες σε βάρος κάποιων λειτουργών, όχι όμως σε σχέση με το νέο σύστημα διορισμών αλλά σε σχέση με τη μη εξασφάλιση άδειας για συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το ένα θέμα είναι άσχετο με το άλλο», κατέληξε ο Υπουργός.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.