Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Εννέα επιπλέον μονάδες προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η ισραηλινή αλυσίδα Brown Hotels, που επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της στην εγχώρια τουριστική αγορά, φτάνοντας συνολικά τις είκοσι μέχρι το 2023. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λουτράκι και Χανιά είναι οι προορισμοί που βρίσκονται στο επενδυτικό επίκεντρο του ομίλου.

Στην πρωτεύουσα, όπου η αλυσίδα επιλέγει κυρίως την περιοχή πέριξ της πλατείας Ομονοίας για τις τοποθετήσεις της, την προσεχή άνοιξη θα ανοίξει το Brown Spices στην οδό Ευριπίδου με 63 δωμάτια. Το Σεπτέμβριο του 2023 προγραμματίζεται επίσης να ανοίξουν το Domino Athens στην οδό Θεμιστοκλέους με 43 δωμάτια, το House Sans Rival, στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Κωνσταντίνου Παλαιολόγου με 42 δωμάτια, και το τεσσάρων αστέρων Museum, δυναμικότητας 93 δωματίων, στην οδό Μπουμπουλίνας. 

Επιπλέον στο επενδυτικό πλάνο της Brown Hotels βρίσκεται το άνοιγμα του Lycourgou Cup επί των οδών Σωκράτους και Λυκούργου, 219 δωματίων, το οποίο θα αποτελεί τη luxury προσθήκη της Brown στην Αθήνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ξαφνικά το ντίζελ έγινε ακριβότερο από βενζίνη

Οι επιτελείς της Brown εκτιμούν ότι η Αθήνα διατηρεί τη δυναμική της και οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κινούνται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, για το λόγο αυτό ενισχύουν το portfolio τους.  

Τα resorts

Η Brown Hotels αριθμεί ήδη τέσσερα resorts σε προορισμούς κοντά στην Αθήνα σε Λουτράκι, Αγίους Θεόδωρους, Ερέτρια και Χαλκίδα (με στόχο να λειτουργούν και πέραν της θερινής περιόδου), και ένα στην Κέρκυρα, ενώ από το 2023 επεκτείνεται και στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά. 

Δύο ξενοδοχεία βρίσκονται ήδη σε φάση ανακαίνισης στο Λουτράκι με στόχο να λειτουργήσουν μέσα στο 2023, το παλιό ΕΛΠΙΣ και το Loutraki Palace που θα γίνει Villa Brown Ermou, ενώ προετοιμάζεται ακόμη ένα στην ευρύτερη περιοχή. Και στη Θεσσαλονίκη προγραμματίζεται το πρώτο άνοιγμα προς τα τέλη του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρθηκε σε δημοσιογραφική εκδήλωση για την παρουσίαση του Brown Beach Chalkida, το ξενοδοχείο αυτό καθώς και το Isla Brown Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους θα παρατείνουν τη σεζόν φέτος μέσα στο χειμώνα. 

Σημειώνεται πως το νέο μέλος της οικογένειας Brown Hotels, Brown Beach Chalkida, άνοιξε τις πόρτες του στις 15 Ιουνίου. Διαθέτει 119 δωμάτια και bungalows. Το Brown Beach Chalkida, στην παραλία του Αγίου Μηνά, αποτελεί ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου Pelagos, με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Urban Soul Project.

Αυτή την περίοδο φιλοξενεί αρκετούς επισκέπτες από τη Γαλλία, το Ισραήλ κ.α., ενώ δεν αποκλείεται, λόγω της ζήτησης, να υπάρξουν “πακέτα” και το Δεκέμβριο και την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πηγή: Capital.gr