Ανταπόκριση από την επαρχία Λεμεσού – Ιωάννα Μάντζιηπα

Η πυρκαγιά στον Άγιο Αμβρόσιο είναι διαχειρίσιμη, ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, με ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, παραμένει μόνο ένα μικρό ενεργό μέτωπο, το οποίο οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν να καταστείλουν. Την ίδια ώρα, η πυροσβεστική οριοθετεί την πυρκαγιά και γίνονται οι τελικές κατασβέσεις.

Ο κ. Κεττής σημείωσε ότι η πυρκαγιά κατεύκασε συνολική έκταση περίπου 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στην όλη επιχείρηση συνέβαλαν και οι Βρετανικές Βάσεις με επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

“Η πυρκαγιά θα επιτηρείται για το επόμενο διάστημα μετά και από την πλήρη κατάσβεση της”, συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι τα αίτια βρίσκονται υπό διερεύνηση σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Νωρίτερα: 

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Αγίου Αμβροσίου Λεμεσού, θέτοντας επί ποδός την Πυροσβεσική Υπηρεσία. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, στήθηκε Κέντρο Συντονισμού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο. 

Σε ενημέρωση που έτυχε το philenews από το Κέντρο Συντονισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εφαρμόστηκε το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ 2.  Στην περιοχή επιχειρούν επτά πτητικά μέσα, τέσσερα αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ένα των Βρετανικών Βάσεων, ένα της Αστυνομίας και ένα του στρατού που εποπτεύει το μέτωπο της πυρκαγιάς. Συνδράμουν επίσης 13 οχήματα με 40 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τέσσερις κινητές μονάδες της Πολιτικής Άμυνας, δύο υδροφόρες του Τμήματος Δασών, επτά οχήματα του Τμήματος Δασών με 45 άτομα και έναν εκσκαφέα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενεργό παραμένει το μέτωπο από τον Άγιο Αμβρόσιο προς την Πάχνα, ενώ οι άλλες δύο εστίες βρίσκονται σε ύφεση. 

 

 

 
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Δημήτρης Δημητρίου αναφέρθηκε στις προσπάθειες του να σώσει το σπίτι του το οποίο από τη φωτιά κάηκε ολοσχερώς. 
 

Για έργο εμπρηστών κάνει λόγο ο κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου

Ο κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου έκανε λόγο για δύο κατοικίες οι οποίες παραδόθηκαν στις φλόγες. Πρόκειται όπως είπε για εξοχικές κατοικίες που βρίσκονται μεταξύ των χωριών Αγίου Αμβροσίου και Πάχνας. Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον κύριο δρόμο της περιοχής. Μάλιστα όπως είπε δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. 

 

Η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στους πληγέντες, λέει ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων
Σε δηλώσεις του από το σημείο ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων, σημείωσε ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός στους πληγέντες από την μεγάλη φωτιά στην περιοχή, ενώ τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών. Πρόσθετα, ο κ. Χαμπιαούρης, εξέφρασε τη λύπη του για τα συνεχόμενα περιστατικά κακόβουλων εμπρησμών στην περιοχή. Τέλος, ο κ. Χαμπιαούρης ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες που συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Χωρίς ρεύμα ο Άγιος Αμβρόσιος – Κλειστοί δρόμοι

Από τη φωτιά, τόσο ο Άγιος Αμβρόσιος, όσο και η Πάχνα είναι χωρίς ρεύμα, καθότι κάηκαν πάσσαλοι της ΑΗΚ.

Νωρίτερα, η Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έκλεισε το δρόμο Αγίου Αμβροσίου, προς τα χωριά Πάχνα και Όμοδος για την τροχαία κίνηση.