Με σημαντικές απουσίες, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, θα συνεχιστεί ο διάλογος για τον εθνικό κατώτατο μισθό. Παρ’ όλα αυτά όσοι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων θα απουσιάζουν όρισαν αντικαταστάτες οι οποίοι θα παρευρεθούν στις νέες συναντήσεις που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος για αυτήν την εβδομάδα.

Βλέπετε, κρίθηκε προτιμότερο να μην χαθεί ο ρυθμός που πήραν οι διαπραγματεύσεις, αν και οι πολλές ακόμα διαφωνίες για το θέμα δείχνουν πως ένα καλό μπάνιο στις θάλασσες, μακριά από τον καύσωνα της πρωτεύουσας θα έκανε καλό σε όλους. Ίσως, πάντως, για αυτό ο κ. Κούσιος, αν και θα συνεχίσει τις επαφές, όρισε το τέλος Αυγούστου για προώθηση πρότασης στο Υπουργικό Συμβούλιο. Να φύγουν και οι ζέστες…    Α.Α.

Κατώτατος με απουσίες (2)

Το διάβασα δύο φορές το άρθρο του ευρωβουλευτή μας Λουκά Φουρλά. Με τράβηξε ο τίτλος του: «Αξιοπρεπής κατώτατος μισθός για όλους». Αναφερόταν στη συμφωνία που ανοίγει το δρόμο για επαρκείς κατώτατους μισθούς στην ΕΕ στη βάση και οδηγίας της Κομισιόν. Ούτε μια λέξη, όμως, για τις διαπραγματεύσεις στη χώρα μας για το θέμα που βρίσκονται στην επικαιρότητα μήνες τώρα. Έστω μια αναφορά ότι θα μπορούσε η ευρωπαϊκή συμφωνία να καθοδηγήσει και εμάς εδώ στην Κύπρο.    

Α.Α.