Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, για να πληροφορηθεί για την πορεία της υγείας του και  ευχήθηκε ο Θεός να  ενισχύει τον κ. Χρυσόστομο στη δοκιμασία του. Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, αντάλλαξαν απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα για διορθόδοξα ζητήματα. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε το βράδυ της Τρίτης. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης το πρωί  της ίδιας μέρας στη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πικριδίου (Χάσκιοϊ),ολοκληρώνοντας την ομιλία του καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαία, “διακεκριμένο Ιεράρχη της Αγιωτάτης αδελφής Εκκλησίας της Κύπρου, ο οποίος επισκέπτεται προσκυνηματικώς την Βασιλίδα των Πόλεων, μαζί με την τιμία συνοδεία του, τους στενούς και αφοσιωμένους συνεργάτας του, εν τω πλαισίω της ενάρξεως προσκυνηματικών περιηγήσεων από την Ιερά Μητρόπολιν Ταμασού προς την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Τους συγχαίρουμε γι᾽ αυτήν τους την πρωτοβουλία. 

Ο κ. Βαρθολομαίος παρακάλεσε να μεταφέρουν «στον πεφιλημένο αδελφό μας Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, τον σταθερό και αμετάθετο υπερασπιστή των δικαίων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τον φλογερό και ακαταπόνητο μαχητή, ο οποίος δοκιμάζεται με την υγεία του, δίδοντας προς όλους μας φωτεινό παράδειγμα δύναμης, καρτερίας, παλληκαριάς και ακλονήτου πίστεως προς τον Θεόν, την αδελφική αγάπη μας, τον απέραντο σεβασμό μας και τις ολόθερμες προσευχές μας προς ενίσχυσίν του παρά Κυρίου στη δοκιμασία που βιώνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Εξάλλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ο οποίος όμως μέχρι χθες δεν έδωσε στη δημοσιότητα οποιαδήποτε ανακοίνωση. 

Ο Επίσκοπος Καρπασίας, Χριστοφόρος, κληθείς από το ΚΥΠΕ  να σχολιάσει δημοσιεύματα του Τύπου για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β’, δήλωσε: 

«Η υγεία του Μακαριωτάτου παραμένει σταθερή, δεν έχει κάποια αρνητική εξέλιξη», προσθέτοντας ότι ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη χθες το απόγευμα στο Ισραήλ για να κάνει «μια εξειδικευμένη εξέταση σχετικά με την υγεία του». Ερωτηθείς για την επιστροφή του Αρχιεπισκόπου στην Κύπρο, απάντησε ότι θα γίνει στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Σε άλλη ερώτηση του ΚΥΠΕ είπε ότι επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο και «είναι ευδιάθετος και καλά στην υγεία του». Επιπρόσθετα, είπε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων σχετικά με την υγεία του και ζήτησε να μεταφερθεί το μήνυμα ότι είναι καλά και να μην ανησυχούν». Καταλήγοντας ο Καρπασίας Χριστοφόρος, εξήγησε ότι «ο λόγος που δεν εκδόθηκε ανακοίνωση για το ταξίδι του Αρχιεπισκόπου στο Ισραήλ, είναι διότι δεν πρόκειται για κάποια χειρουργική επέμβαση, αλλά για μια προγραμματισμένη εξέταση που είχαν ζητήσει οι γιατροί του».