Σοβαρά τα ευρήματα της έκθεσης της Ελεγκτικής υπηρεσίας για τις πολιτογραφήσεις που θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 22 Aυγούστου, δήλωσε στην εκπομπή ΑΤΖΕΝΤΑ στον ACTIVE ο λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης.

«Το σοβαρότερο εύρημα που δείχνει και την παθογένεια, είναι ότι το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων παρέμεινε σαθρό μέχρι και το τέλος του και το τέλος δεν ήταν η 31η Οκτωβρίου 2020, τελευταία ημερομηνία που καταργήθηκε το πρόγραμμα, αλλά και μετά συνεχίζαμε ως κράτος να λειτουργούμε παράνομα», ανέφερε ο κύριος Πετρίδης.

Πρόκειται για μια έκθεση 150-160 σελίδες με τα γραφήματα, σημείωσε, προσθέτοντας ότι, επιπρόσθετα έγινε μηχανογραφικός έλεγχος με ανάλυση δεδομένων, για να διαφανεί αν οι πολιτογραφηθέντες συνέχιζαν να πληρούν τα κριτήρια για όσο προβλεπόταν.

Ο κύριος Πετρίδης αναφέρθηκε σε πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στο κτηματολόγιο και έχουν ακυρωθεί, αλλά η πολιτογράφηση έγινε, χωρίς να έχει γίνει αγοραπωλησία ακινήτου. Αναφέρθηκε και σε πιθανές εικονικές πράξεις που θα πρέπει να τύχουν περαιτέρω εξέτασης.