Στο 80% «σκαρφάλωσε» η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων της Πάφου τον μήνα αυτό, με την τάση να είναι μάλιστα ανοδική. Την πλήρη ικανοποίηση τους για τα σημερινά δεδομένα εκφράζουν οι αρμόδιοι του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κατάσταση θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη, αν δεν εμφανιζόταν και το πολύ σημαντικό όπως εξελίσσεται πρόβλημα με τις αναταραχές σε πολλά ευρωπαικά αεροδρόμια.

Από τον Ιούνιο κιόλας, επισημαίνουν οι παράγοντες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, η πληρότητα των μονάδων της Πάφου ήταν πολύ ικανοποιητική δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν με πανδημία και πόλεμο στην Ουκρανία, ανερχόμενη στο 70% των διαθέσιμων κλινών, ενώ μπαίνοντας πλέον στον Αύγουστο ξεπερνάμε και το 80% για πρώτη φορά από την εμφάνιση της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεμονωμένα το 50% των τουριστών φέτος

« Τη ροή τουριστών επηρεάζει ακόμα η συνεχιζόμενη αναταραχή στην ταξιδιωτική αλυσίδα στα αεροδρόμια και στις αεροπορικές εταιρείες στο εξωτερικό με την ακύρωση πτήσεων ή με την αλλαγή των πτητικών προγραμμάτων», αναφέρουν. « Αυτή η κατάσταση δεν δημιουργεί απλώς ταλαιπωρία στους τουρίστες που έχουν ήδη αρχίσει το πρόγραμμα των διακοπών τους, αλλά άρχισε δυστυχώς να δημιουργεί αμφιβολία και ανησυχία και σε όσους προγραμματίζουν να ταξιδέψουν αργότερα το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Ήδη, έχει ξεκινήσει μια ελαφρά αποδυνάμωση στην τάση των μελλοντικών κρατήσεων».

Παρά την εκτόξευση σε κίνηση και πληρότητες αυτό το καλοκαίρι, παρατηρούν οι αρμόδιοι της τουριστικής βιομηχανίας της Πάφου, δεν παύει να επικρατεί ένα κλίμα ρευστότητας που εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχίες. Ειδικότερα, εξηγούν, αρνητικά επηρεάζει τον τουρισμό και το κόστος της ενέργειας και συνεπακόλουθα το κόστος των εισιτηρίων, που έχει φτάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα επισκέπτες με περιορισμένους οικονομικούς πόρους να δυσκολεύονται πλέον να ταξιδέψουν γιατί το αεροπορικό εισιτήριο σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το ύψος του κόστους που καταβαλλόταν μέχρι πρότινος για όλο το πακέτο των διακοπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχέδια επιχορηγήσεων €75 εκατ. για τουρισμό

Παρόλα αυτά, η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων φέτος είναι καλύτερη από την προηγούμενη διετία, αν και δεν παύει να είναι και αυτή μια δύσκολη χρονιά, παρατήρησαν, γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση στην επαρχία. Στην τουριστική βιομηχανία της Πάφου πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχουν οι επισκέπτες από την αγγλική αγορά, η οποία είναι ευτύχημα, κατά την έκφραση τους, που παρουσιάζει τέτοια δυναμική φέτος δεδομένων των απωλειών από την ρωσική αγορά.