Όταν στις 6 Ιανουαρίου 2020 σημειώθηκε καθίζηση στον δρόμο Πάφου-Πόλεως, παρά την Γιόλου, δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως το πρόβλημα θα αποκαθίστατο εντός δύο μηνών και φτάσαμε αισίως στον Αύγουστο του 2022 (31 μήνες μετά) με προοπτική ολοκλήρωσης των εργασιών στο τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, δηλαδή 32-33 μήνες μετά το συμβάν.

Όταν ο υπουργός Μεταφορών και τα Δημόσια Έργα διαβεβαίωναν πως οι εργασίες θα ολοκληρώνονταν εντός διμήνου, δεν λογάριασαν ότι η διαδικασία προσφορών θα ολοκληρωνόταν στον Δεκέμβριο του 2021, δηλαδή σχεδόν δύο χρόνια μετά την καθίζηση. Βεβαίως, θα έπρεπε να εκπονηθεί και μελέτη ριζικής επίλυσης του προβλήματος δεδομένου ότι τα τελευταία δύο χρόνια πριν την καθίζηση το σημείο επιδιορθώθηκε «προσωρινά» τρεις φορές. Λόγω και της σχετικής πολυπλοκότητας του έργου, η μελέτη διήρκεσε αρκετούς μήνες και οι προσφορές προκηρύχθηκαν στις 20 Νοεμβρίου του έτους 2020, σχεδόν 11 μήνες μετά την καθίζηση του δρόμου.

Ως τελευταία μέρα προσφορών είχε καθοριστεί η 18η Δεκεμβρίου 2020 και η ανάθεση έγινε στις Φεβρουαρίου 2021. Η προσφορά που αφορούσε «Σταθεροποίηση κατολίσθησης και ανακατασκευή τμήματος του Δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς παρά το χωριό Γιόλου της επαρχίας Πάφου» κατακυρώθηκε στον χαμηλότερο προσφοροδότη στις 4 Φεβρουαρίου 2021. Στις 18 Φεβρουαρίου καταχωρήθηκε προσφυγή ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών η οποία ακύρωσε την αρχική απόφαση του Τμήματος Δημοσίων Έργων και η επιστολή ανάθεσης στον προσφοροδότη που θα αναλάμβανε το έργο εστάλη στις 13 Οκτωβρίου 2021. Η σύμβαση μεταξύ του επιτυχόντα προφοροδότη και του Τμήματος Δημοσίων Έργων υπεγράφη στις 10 Νοεμβρίου 2021. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες θα ολοκληρώνονταν εντός πέντε μηνών.  Από την υπογραφή της σύμβασης παρήλθαν ήδη οκτώ μήνες. Στέλεχος του υπουργείου Μεταφορών και Έργων ανέφερε στον «Φ», ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου τρέχοντος έτους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σημειώνεται πως η αποκατάσταση του προβλήματος ήταν επείγουσα όχι μόνο λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου, μετά την καθίζηση, αλλά και του γεγονότος ότι ο δρόμος, ειδικά το καλοκαίρι χρησιμοποιείται από πολλές χιλιάδες οδηγούς ντόπιους και παραθεριστές.

Καθημερινά δρόμο διέρχονται περίπου 6.000 οχήματα, τα οποία διπλασιάζονται τη βδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

Ωστόσο, και στην περίπτωση αυτή, διαπιστώνεται ότι η διαδικασία της προσφυγής ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών επιμηκύνει τον χρόνο εκτέλεσης έργων του δημοσίου. 

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων είχε εισηγηθεί απόρριψη της προσφυγής που καταχωρήθηκε ενώπιον της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών, προτάσσοντας το επείγον του έργου καθώς και το γεγονός ότι ο δρόμος χρησιμοποιείται από σχετικά μεγάλο αριθμό πολιτών αλλά και επαγγελματιών.

Πάντως, στην προκειμένη περίπτωση αποδείχτηκε, πως μία από τις εταιρείες που προσέφυγε δικαιώθηκε. Το κόστος του έργου θα κυμανθεί στις €800.000.

Αρχικά το σημείο της καθίζησης που εκτεινόταν σε περίπου δέκα μέτρα, σηματοδοτήθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν από τη δεξιά λωρίδα του δρόμου. Στις 18 Ιανουαρίου 2020 ο δρόμος είχε δοθεί στην κυκλοφορία, αφού δημιουργήθηκε προσωρινή παράκαμψη με άσφαλτο.

Μετά την ολοκλήρωση της παράκαμψης, ο υπουργός Μεταφορών  Γιάννης Καρούσος με σχετική του ανάρτηση του στο Facebook, αναφέρθηκε στις αντίξοες συνθήκες που επεκράτησαν και συνέβαλαν στη δημιουργία του προβλήματος, συγχαίροντας παράλληλα το Τμήμα Δημοσίων Έργων.