Mια νέα πρακτική αποφάσισε να δοκιμάσει το ΤΕΠΑΚ για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών στη Λεμεσό, καλώντας οικογένειες να φιλοξενήσουν φοιτητές, έναντι ενός συμβολικού μηνιαίου τέλους διαμονής (€200).

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ:

Η εξασφάλιση διαμονής είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα/πρόκληση, που αντιμετωπίζουν οι εκτός Λεμεσού φοιτητές/τριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Η ζήτηση ιδιωτικών διαμερισμάτων υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά. Οι διαθέσιμες εστίες του Πανεπιστημίου και της Αρχιεπισκοπής δεν αρκούν.

Οι απαιτήσεις ενοικίου για ιδιωτικά διαμερίσματα είναι εξωφρενικά υψηλές. Αριθμός φοιτητών/τριών δεν μπορεί να σπουδάσει υπό αυτές τις συνθήκες.

Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μια πρακτική που στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένη και επιτυχημένη.

Η Οικογενειακή Φιλοξενία Φοιτητή/τριας είναι μια διευθέτηση στην οποία ένας/μια ενεργός/ή Φοιτητής/τρια του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοξενείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας για μια περίοδο που μπορεί να διαρκεί από μερικούς μήνες μέχρι και το σύνολο της διάρκειας σπουδών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Η Οικογενειακή Φιλοξενία Φοιτητή/τριας δίνει σε ένα/μια φοιτητή/τρια τη δυνατότητα να διαμένει σε ένα ασφαλές και φιλόξενο οικογενειακό σπίτι στη Λεμεσό, καταβάλλοντας ένα χαμηλό, συμβολικό μηνιαίο τέλος διαμονής (€200) ώστε ο/η Οικοδεσπότης να καλύπτει τα βασικά πρόσθετα έξοδα. Δεν περιλαμβάνει διατροφή/γεύματα.

Το Γραφείο Στέγασης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας του ΤΕΠΑΚ έχει σχεδιάσει, συντονίζει και υποστηρίζει, χωρίς οποιαδήποτε χρέωση, αυτό το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα και  τη διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σ’ αυτό, η οποία έχει ήδη ανοίξει, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ, πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cut.ac.cy/

Για τυχόν απορίες και διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα (email) στο [email protected] ή και να τηλεφωνήσουν στο 25 002526.