Πάνω από 60 μαχαιριές κατάφερε στο σώμα της 55χρονης συμπατριώτισσάς του ο 65χρονος Ρουμάνος, ο οποίος υπό το βάρος των στοιχείων που συγκέντρωσε το ΤΑΕ Λευκωσίας, ομολόγησε τη δολοφονία της.

Ο 65χρονος ύποπτος σε γραπτή κατάθεσή του ανέφερε ότι μετά που κατανάλωσαν κρασί, το οποίο προμηθεύτηκαν σε χάρτινη συσκευασία, είχαν μεθύσει και για κάποιο λόγο που δεν θυμάται, λογομάχησαν, με αποτέλεσμα να πάρει ένα μαχαίρι και ν’ αρχίσει να την κτυπά στο πρόσωπο και το κεφάλι. Ο ιατροδικαστής κατέγραψε πάνω από 60 τραύματα (μικρά ή μεγάλα, μέχρι και γδαρσίματα με το μαχαίρι). Το φονικό όργανο δεν είχε εντοπιστεί μέχρι χθες, αφού ο δράστης φαίνεται να το πήρε μαζί του φεύγοντας και να το έκρυψε ή να το πέταξε κάπου. Οι έρευνες, ωστόσο, για τον εντοπισμό του δεν έχουν σταματήσει. 

Ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας έχουν παραλάβει τα ρούχα του για σκοπό εντοπισμού γενετικού υλικού ή κηλίδων αίματος της 55χρονης Λίλιαν Νιτεάνου, ενώ εξετάζουν και άλλα τεκμήρια που παρέλαβαν από το ακατοίκητο σπίτι της οδού Άθω, στο οποίο διέμενε περιστασιακά η άστεγη γυναίκα. Αυτή, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές, διέμενε περιστασιακά σε διάφορα ακατοίκητα σπίτια, ενώ πριν λίγο καιρό είχε γνωρίσει τον 65χρονο ο οποίος διέμενε σε άλλο χώρο στη Λευκωσία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ο ύποπτος φαινόταν σε βίντεο να εισέρχεται στο ακατοίκητο σπίτι μαζί με την 55χρονη και λίγες ώρες μετά να εξέρχεται μόνος του. Στη συνέχεια κανένας δεν μπήκε, εκτός από τα δύο πρόσωπα που πήγαν τυχαία εκεί για επιθεώρηση του σπιτιού για σκοπούς επιδιόρθωσής του και εντόπισαν την άτυχη γυναίκα σφαγιασμένη. 

Μετά από επισταμένες έρευνες και μεθοδικότητα, τα μέλη του ΤΑΕ υπό τον υπεύθυνό του Αντρέα Λαμπριανού, εντόπισαν τον χώρο όπου διέμενε ο ύποπτος και όταν τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα, προχώρησαν στη σύλληψή του. Η υπόθεση θεωρείται ως εξιχνιασθείσα και τώρα θα αναμένονται τα αποτελέσματα από τοξικολογικές εξετάσεις καθώς και από έρευνες του Ινστιτούτου Νευρολογίας για εντοπισμό γενετικού υλικού που να συνδέει τον ύποπτο με τη σκηνή του εγκλήματος.