O Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρουσιάσει την Τρίτη τον πυλώνα του Εθνικού Σχεδίου «Κύπρος-Το Αύριο – Κράτος Πρόνοιας, Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς», στην πρώτη σειράς εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν για όλους τους πυλώνες του Σχεδίου για να μάθουν οι πολίτες όλα όσα περιλαμβάνονται σ’ αυτό, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Πέτρος Δημητρίου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία, ο κ. Δημητρίου, σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, είπε ότι «το εθνικό Σχέδιο ‘Κύπρος-Το Αύριο’ αποτελεί ένα συνολικό, οικονομικό και κοινωνικό μετασχηματισμό της χώρας μας. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα και πολιτικές που σχεδιάστηκαν από Κύπριους για Κύπριους, ένα ιστορικής σημασίας επίτευγμα για την πατρίδα μας».

Το Σχέδιο, είπε «είναι το κληροδότημα της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη», το οποίο αναλύεται σε οκτώ αναπτυξιακούς πυλώνες και περιλαμβάνει 58 μεταρρυθμίσεις και 75 επενδυτικές δράσεις με προϋπολογισμό που δύναται να ξεπεράσει τα 4 δις ευρώ.

«Είναι αυτονόητο ότι η υλοποίηση του Σχεδίου απαιτεί συνέχιση της πορείας πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας για τη χώρα μας», είπε ο κ. Δημητρίου, αναφέρεται.

Ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί να παρουσιάσει στον λαό όλα όσα περιλαμβάνονται στο ‘Κύπρος – Το Αύριο’. «Στόχος του να δώσει πλήρη εικόνα για τις πρόνοιες και την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου, ώστε ο κάθε πολίτης να γίνει κοινωνός της προσπάθειας της Κυβέρνησης να παραδώσει μια πραγματικά σύγχρονη χώρα στις επόμενες γενιές», πρόσθεσε.

Αρχή σειράς εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν για όλους τους πυλώνες του Κύπρος – Το Αύριο, θα γίνει αύριο, 13 Σεπτεμβρίου, σε εκδήλωση κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρουσιάσει τον πυλώνα ‘Κράτος Πρόνοιας, Κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς’, είπε ο κ. Δημητρίου.