Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και διαπραγματευτής στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στην όποια συμφωνία με τη Ρωσία και ότι η εισβολή της Μόσχας μπορεί να σταματήσει μόνο με τη βία.

«Η όποια συμφωνία με τη Ρωσία δεν αξίζει τίποτα», ανέφερε ο Ποντολιάκ σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram. «Είναι δυνατόν να διαπραγματευτεί κάποιος με μία χώρα που ψεύδεται συνεχώς με κυνικό και προπαγανδιστικό τρόπο;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η απειλή Πούτιν ανατρέπει τις ισορροπίες σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ

«Η Ρωσία έχει αποδείξει ότι είναι μια βάρβαρη χώρα που απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια», δήλωσε ο Ποντολιάκ. «Έναν βάρβαρο μπορεί να τον σταματήσει κανείς μόνο με τη βία».

Περίπου 10.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στο Λουγκάνσκ

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουγκάνσκ της Ουκρανίας, ο Σέρχι Γκαϊντάι, δήλωσε νωρίς σήμερα ότι περίπου 10.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στην ανατολική περιοχή της χώρας.

«Πρόκειται για μονάδες που είναι μόνιμα στην επαρχία Λουγκάνσκ, που προσπαθούν να επιτεθούν και να σημειώσουν πρόοδο προς όποια κατεύθυνση μπορούν», δήλωσε ο Γκαϊντάι στην ουκρανική τηλεόραση.

Το Reuters δεν μπόρεσε να εξακριβώσει τα στοιχεία από ανεξάρτητη πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ