Σε πολύ προχωρημένο στάδιο είναι οι έρευνες του ΤΑΕ Λάρνακας, αναφορικά με τη ληστεία στο υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας στο Κίτι το πρωί της Τετάρτης, για την οποίο συνελήφθη 33χρονος που προφυλακίστηκε για 8 ημέρες από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο, ο ύποπτος ο οποίος ήταν συχνός πελάτης της τράπεζας, γύρω στις 11 το πρωί, φορώντας μαύρη ρούχινη μάσκα κατά της covid-19 εισήλθε στην τράπεζα.

Αρχικά, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, μίλησε με υπάλληλο ζητώντας να εκδώσει ασφάλεια ατυχημάτων για τη σύζυγό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολούθως, αφού εξυπηρετήθηκε φέρεται να μπήκε στο εσωτερικό των ταμείων και να άρπαξε συνολικό ποσό 11,300 ευρώ και 10 στερλίνες. Η υπάλληλος τον έσπρωξε και τότε ο ύποπτος εξήλθε από το χώρο.

Όταν προσπάθησαν να τον ανακόψουν πελάτες, αυτός έβγαλε, όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο, αντικείμενο που πιστεύεται ότι είναι πτυσσόμενο ρόπαλο, προκαλώντας φόβο στους πελάτες. Στη συνέχεια διέφυγε πεζός.

Όταν στη σκηνή έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, οι εργαζόμενοι που τον αναγνώρισαν, έδωσαν τα στοιχεία του, λέγοντας ότι επισκεπτόταν συχνά την τράπεζα τις τελευταίες ημέρες. Είπαν ακόμη ότι ο ύποπτος είχε μούσι και ήταν ακούρευτος.

Ο 33χρονος εντοπίστηκε σε διπλανό χωριό, όπου διαμένει, ψιλοκουρεμένος και ξυρισμένος. Έπειτα από έρευνες οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας διαπίστωσαν πως ο ύποπτος, είχε μεταβεί προηγουμένως σε κουρείο στο χωριό του, ξυρίστηκε και κουρεύτηκε.

Σε έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάπραξη της ληστείας και ποσό 1,440 ευρώ.

Ο ίδιος πάντως αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση, αναφέροντας πως δεν πήγε την Τετάρτη στο υποκατάστημα της Τράπεζας.