Η μονόπρακτη κωμωδία του Κύπριου συγγραφέα Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σεάνς» είναι η επόμενη παραγωγή του Θεάτρου Ένα, η οποία παρουσιάζεται από τις 8 Ιουνίου σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί στο Θέατρο Ένα Λεμεσού, ενώ αργότερα θα προγραμματιστούν και παραστάσεις στο θερινό κινηματοθέατρο «Κωνστάντια» στην Λευκωσία. 

Το έργο αποπειράται να καυτηριάσει με κωμικό τρόπο, μέσα από μια πνευματιστική συνεδρία, τη γνωστή στο κοινό ως «Σεάνς», τον κομματικό διπολισμό αλλά και τα στερεότυπα που συνεπάγεται αυτό το φαινόμενο. Το έργο επελέγη για την πρωτοτυπία της πλοκής του αλλά και γιατί παρουσιάζει το πρόσωπο της σύγχρονης κοινωνίας με  κωμικό τρόπο, που συνάδει απόλυτα με το πνεύμα της comedy season την οποία  προωθεί το Θέατρο Ένα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Πρόκειται για μια καθημερινή ιστορία, γραμμένη με πολύ χιούμορ  την οποία το κοινό θα απολαύσει  με μπόλικο γέλιο τόσο για το θέμα της μοιχείας  όσο και για το κομματικό στοιχείο που θα  παρεισφρήσει μέσω πνευμάτων νεκρών, τα οποία «καλεί» το μέντιουμ.

Η υπόθεση

 Η Μάγδα μια λαϊκή κυρία με «αριστερό» παρελθόν, επισκέπτεται ένα μέντιουμ στο κέντρο της Αθήνας. Το επισκέπτεται  για να μάθει αν ο σύζυγός της την απατά. Το μέντιουμ, η Ελένη που προέρχεται από τον αντίθετο πολιτικό χώρο, μπορεί επίσης να επικοινωνήσει με πνεύματα. Στην πορεία του έργου διαδραματίζονται  αρκετά ευτράπελα γεγονότα με φαντάσματα και πνεύματα νεκρών ενώ μέσα από κωμικές επεισοδιακές επαφές με τον άλλο κόσμο.

Συντελεστές 

  • Σκηνοθεσία Μαρίνος Ανωγυριάτης
  • Σκηνικά/ Κοστούμια: Μιχάλης Παπαδόπουλος
  • Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Nεκτάριος Λοϊζίδης
  • Παίζουν: Ευαγγελία Νικολάου, Αγγελίνα Μήτκα, Nεκτάριος Λοϊζίδης. 

Παραστάσεις

  • Λεμεσός, Θέατρο Ένα (Β’ Δημοτική Αγορά), Πρεμιέρα: 8 Ιουνίου, Παραστάσεις Λεμεσού: 8, 9, 10, 15, 16, 17 Ιουνίου, 8.30μ.μ. 
  • Λευκωσία, θερινό κινηματοθέατρο Κωνστάντια 22, 23, 24, 26, 29 & 30 Ιουνίου στις 9μ.μ.
  • Κρατήσεις/ Πληροφορίες: 22348203