Σηκώνουν το γάντι και ανταποκρίνονται θετικά στη δημόσια πρόσκληση του προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου για τη διεξαγωγή τηλεμαχιών, οι ανθυποψήφιοί του, Μάριος Ηλιάδης και Γιώργος Κολοκασίδης. 

Από την πλευρά του ο κ. Ηλιάδης, σε γραπτή δήλωση του επισημαίνει ότι πρόσφατα ανέλαβε πρωτοβουλία για ισότιμη μεταχείριση των υποψηφίων στις τηλεμαχίες, αποστέλλοντας επιστολή προς τους άλλους τέσσερις ανεξάρτητους υποψηφίους, Γ. Κολoκασίδη, Κ. Χριστοφίδη, Α. Δημητριάδη & Χ.  Πρωτοπαπά, για την από κοινού ανάληψη δράσεων, προς διεκδίκηση ισότιμων τηλεμαχιών.

Τόνισε δε ότι θα πρέπει ν’ ακουστούν οι ιδέες όλων και οι πολίτες να κρίνουν τον πιο έντιμο και ικανό να τους υπηρετήσει. Η εκλογική διαδικασία, υπέδειξε, δεν είναι αποκλειστική υπόθεση κομματικών υποψηφίων αλλά δικαίωμα, προσδοκία και απαίτηση όλου του λαού. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλεί ανθυποψηφίους σε debate o Αβέρωφ Νεοφύτου

Το επιτελείο Κολοκασίδη, χαιρέτισε τη σημερινή θετική ανταπόκριση του προέδρου του ΔΗΣΥ για «δημόσιες συζητήσεις μεταξύ όλων των υποψηφίων», όπως είχε άλλωστε προτείνει προ καιρού με σχετική επιστολή προς όλους τους υποψηφίους. Σημειώνει δε ότι είχαν απαντήσει θετικά στην πρόταση Κολοκασίδη και οι υποψήφιοι Αχιλλέας Δημητριάδης και Μάριος Ηλιάδης, ενώ ο κ. Μαυρογιάννης θα απαντούσε μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του. 

προτείνει το Εκλογικό Επιτελείο του Γιώργου Κολοκασίδη με επιστολή του προς όλους τους υποψηφίους στις 8 Ιουνίου 2022. Σημειώνουμε επίσης ότι έχουν απαντήσει καταρχάς θετικά στην πρόταση Κολοκασίδη και οι υποψήφιοι Αχιλλέας Δημητριάδης και Μάριος Ηλιάδης, ενώ ο κ. Μαυρογιάννης μας είχε ενημερώσει ότι θα απαντήσει μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας του.

«Θέση μας παραμένει ότι οι πολίτες έχουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να ακούσουν τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας να εκθέτουν και να υπερασπίζονται δημόσια τις θέσεις τους ενώπιον αλλήλων σε όλα τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν. Υπενθυμίζουμε συναφώς ότι προς τούτο είχαμε προτείνει «όπως προχωρήσουμε από κοινού όλα τα Επιτελεία των υποψηφίων Προέδρων της Δημοκρατίας στη διοργάνωση συζητήσεων.  Οι κανόνες διεξαγωγής των συζητήσεων θα στηρίζονται στη βάση της ισοτιμίας μεταξύ όλων των υποψηφίων και θα συμφωνηθούν εκ των προτέρων. Πιστεύουμε ότι με καλή θέληση μπορούμε να καταλήξουμε σε όλα τα τεχνικά ζητήματα μέσα σε πνεύμα πολιτικού πολιτισμού και αλληλοσεβασμού.»

Εντός των επόμενων ημερών θα επικοινωνήσουμε εκ νέου με τα άλλα Εκλογικά Επιτελεία ώστε να καθοριστεί κοινή συνάντηση για να συμφωνήσουμε τους τρόπους διεξαγωγής των συζητήσεων μεταξύ των προεδρικών υποψηφίων» καταλήγει η ανακοίνωση.