Κοινή ανακοίνωση απέστειλαν πέντε εκλογικά επιτελεία των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές, μέσα από την οποία συμφωνούν στη διοργάνωση τηλεοπτικών συζητήσεων (debates) με κανόνες που θα στηρίζονται στη βάση της διαφάνειας και της ισοτιμίας, ενισχύει τον δημοκρατικό διάλογο και προάγει τον πολιτικό πολιτισμό.

Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Αχιλλέας Δημητριάδης, Μάριος Ηλιάδης και Γιώργος Κολοκασίδης στην κοινή τους ανακοίνωση σημειώνουν πως τέτοιες συζητήσεις θα δώσουν την ευκαιρία στους Κύπριους πολίτες να ακούσουν τους υποψηφίους για την Προεδρία της Δημοκρατίας να εκθέτουν και να υπερασπίζονται δημόσια τις θέσεις τους ενώπιον αλλήλων σε όλα τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρέσινγκ από την Πινδάρου προς τον Χριστοδουλίδη

Σε αυτό το πλαίσιο, εκπρόσωποι των πιο πάνω Επιτελείων που συμφωνούν με τη διοργάνωση τηλεοπτικών συζητήσεων των υποψηφίων προέδρων είχαν χθες Τετάρτη μια πρώτη άτυπη συνάντηση κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις επί του θέματος και συμφώνησαν όπως συνεχίσουμε τον εποικοδομητικό διάλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στο επιτελείο του μετακομίζει ο Μαυρογιάννης

Για αυτό το σκοπό κάλεσαν και τα άλλα Επιτελεία, που προσκλήθηκαν χθες και δεν παρευρέθηκαν, να συμμετάσχουν ενεργά στην κοινή προσπάθεια που γίνεται μέσα σε πνεύμα αλληλοσεβασμού και πολιτικού πολιτισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κολοκασίδης: Αδιάντροπη παράβαση νόμων από προεδρική πομπή

Ταυτοχρόνως, κάλεσαν την κρατική ραδιοτηλεόραση (ΡΙΚ), αλλά και τα ιδιωτικά κανάλια, όπως ανταποκριθούν θετικά στην κοινή προσπάθεια που εξυπηρετεί το δημόσιο όφελος.