Τη διερεύνηση της υπόθεσης, σχετικά με τα νεκρά ζώα, που εντοπίστηκαν πεταμένα σε σακούλες σκουπιδιών στο Βατί άρχισε ο Δήμος Λεμεσού.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Λεμεσού ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μόλις περιήλθε σε γνώση μας το θέμα, ενεργοποιήσαμε τη διαδικασία πλήρους και άμεσης διερεύνησης των πληροφοριών που υπάρχουν, με στόχο να διερευνηθούν αντικειμενικά όλες οι πιθανές πτυχές του ζητήματος, να καταδειχθούν οι ενδεχόμενες ευθύνες και να δούμε πώς προχωρούμε». Συνέχισε λέγοντας ότι «είναι φανερό ότι πρέπει να διασφαλιστεί μια σωστή και ευαίσθητη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα» και σημείωσε ακόμη «ότι θα διερευνηθεί κατά πόσον ακολουθήθηκαν οι σωστές διαδικασίες».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το Κόμμα για τα ζώα, ενημερώνει ότι «όσον αφορά την σκανδαλώδη και εγκληματική ενέργεια των υπεύθυνων του ζωολογικού κήπου Λεμεσού να πετάξουν στα σκουπίδια νεκρά ζώα, όπως καγκουρό, κουκουβάγιες και wallaby, ότι σήμερα (28/3/2022) το κόμμα ενημερώθηκε επίσημα από το Αρχηγείο Αστυνομίας ότι η Αστυνομία για τα Ζώα της επαρχίας Λεμεσού έχει ήδη ξεκινήσει σε βάθος την διερεύνηση της υπόθεσης».