Η διασφάλιση επαρκών συνταξιοδοτικών παροχών και η αξιοπρεπής διαβίωση των συνταξιούχων αποτελούν για την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) ζητήματα μείζονος εθνικής σημασίας, καθώς αφορούν όλους τους πολίτες, εργοδότες και εργαζόμενους του τόπου. Παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που περνά η οικονομία μας τα τελευταία χρόνια, έχουμε καταφέρει να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του βασικού πυλώνα συνταξιοδοτικών ωφελημάτων, του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ). Με τις προσπάθειες της πολιτείας να στηρίξει την απασχόληση, τις θυσίες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, η διαχείριση του ΤΚΑ και η διασφάλιση της επάρκειας του αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα.

Σήμερα, οι προοπτικές και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κυπριακό συνταξιοδοτικό σύστημα έχουν διαφοροποιηθεί/αναθεωρηθεί, μέσα από τις επιπτώσεις των αλλεπάλληλων κρίσεων που επηρεάζουν την οικονομία του τόπου και η όποια συζήτηση για μεταρρύθμισή του θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, άλλες παράμετροι όπως η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, η υπογεννητικότητα, το θεσμικό πλαίσιο και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τη μελλοντική πορεία και αποδοτικότητα του συστήματος. 

Δεν γίνεται όμως να μιλάμε για το μέλλον του συστήματος χωρίς να συζητούμε και να προβληματιζόμαστε σε βάθος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Οφείλουμε όλοι να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για ενίσχυση, βελτίωση και στήριξη του, μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης και όχι αποσπασματικά, με σκοπό την μακροπρόθεσμη διασφάλιση της επάρκειας των συντάξεων.

Πέραν της στήριξης του ΤΚΑ, η ΟΕΒ θεωρεί εξίσου σημαντική την στήριξη του 2ου και 3ου πυλώνα συνταξιοδοτικών παροχών. Οι πυλώνες αυτοί αφορούν τα Ταμεία Προνοίας και Συντάξεων και τα σχέδια ιδιωτικής ασφάλισης. Ο ρόλος που έχει να επιτελέσει ο ιδιωτικός τομέας μέσω των διαφόρων σχεδίων/ταμείων συνταξιοδοτικών παροχών είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη συμπλήρωση των συντάξιμων ωφελημάτων ή/και την διασφάλιση της επάρκειας τους και θα πρέπει συνεπώς να δοθούν τα κατάλληλα κίνητρα για την ανάπτυξη του τομέα αυτού. 

Η ψήφιση του νέου νόμου για τα ταμεία επαγγελματικών συνταξιοδοτικών παροχών, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020, καθώς και η έκδοση δύο Οδηγιών τον Ιούλιο του 2021 σχετικά με τη μεταφορά συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, έχουν διαφοροποιήσει σε μεγάλο βαθμό το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τον 2ο και τον 3ο πυλώνα συνταξιοδοτικών παροχών. Αυτό, γιατί πρωτίστως ενισχύεται το ήδη αυστηρό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία και διαχείριση των Ταμείων, ενώ παράλληλα τίθεται σε ισχύ η δυνατότητα μεταφοράς Ταμείων Προνοίας σε άλλα Ταμεία ή σε ασφαλιστικά σχέδια, τόσο στο σύνολο τους όσο και σε ατομικό επίπεδο, κάτι που μέχρι την έκδοση των Οδηγιών δεν ήταν δυνατό. Με την υιοθέτηση λοιπών των Οδηγιών δίνεται πλέον το νομοθετικό εργαλείο που απουσίαζε για την συνένωση Ταμείων και την διασφάλιση της λειτουργίας αρκετών Ταμείων, ειδικότερα των μικρών σε μέγεθος, με τρόπο πιο αποδοτικό. 

Με σκοπό τη συζήτηση όλων των παραμέτρων που αφορούν τα νέα δεδομένα που επηρεάζουν τα Ταμεία Προνοίας, η ΟΕΒ διοργανώνει στις 7 Απριλίου 2022 συνέδριο με τίτλο «Το Μέλλον του Συνταξιοδοτικού Συστήματος και των Ταμείων Προνοίας στην Κύπρο», με τη συμμετοχή των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών αλλά και εμπειρογνωμόνων και ειδικών του τομέα συντάξεων, ταμείων προνοίας, ασφαλειών και επενδύσεων. Παράλληλα με το συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί Έκθεση με την ονομασία “Cyprus Pension Exhibition”, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, καθώς και στους επισκέπτες, να ενημερωθούν για τα προϊόντα και υπηρεσίες, λαμβάνοντας έτσι μία ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιλογές που έχουν ενώπιον τους σχετικά με το μέλλον και μετεξέλιξη των Ταμείων Προνοίας. Η συμμετοχή στο συνέδριο και στην Έκθεση είναι δωρεάν και αποτελεί ευκαιρία για όσους από εμάς προβληματίζονται για το μέλλον των συντάξεων τους να παρευρεθούν και να πάρουν όλες τις απαντήσεις που χρειάζονται. 

* Διευθύντρια Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής ΟΕΒ