Καταδίωξη που θύμιζε σκηνές από ταινία εκτυλίχθηκε σε δρόμους της Χλώρακας και η οποία κατέληξε σε επεισοδιακή σύλληψη του 23χρονου οδηγού.

Η καταδίωξη ξεκίνησε όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, αστυνομικοί που βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία στην περιοχή Χλώρακας, αντιλήφθηκαν όχημα να κινείται με τρόπο ύποτο και του έκαναν σήμα να σταματήσει. Ο οδηγός ωστόσο ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγώντας με αλόγιστο και επικίνδυνο τρόπο επιχείρησε να διαφύγει.

Στην περιοχή κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις που καταδίωξαν το ύποπτο όχημα, του οποίου ο οδηγός που φορούσε μαύρη κουκούλα, πέρασε με κόκκινους σηματοδότες, έμπαινε σε μονοδρόμους και οδηγούσε με πολύ επικίνδυνο τρόπο για να διαφύγει της σύλληψης. Μετά από πολλά λεπτά καταδίωξης, το όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε αφού προσέκρουσε σε άλλο όχημα.

Ο οδηγός του οχήματος προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποίησαν. Μετά τη σύλληψή του ο ύποπτος ζήτησε συγνώμη από τα μέλη της δύναμης.

Οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 23χρονο, μόνιμο κάτοικο Πάφου, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε δικαστικό ένταλμα σύλληψης για διάρρηξη που διαπράχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε επιχείρηση στην Χλώρακα. Η εν λόγω διάρρηξη έγινε βάσει του υλικού που κατέχει η Αστυνομία, με τη συμμετοχή και δεύτερου ατόμου ηλικίας 19 ετών που έχει απασχολήσει επανειλημμένα την Αστυνομία και ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες. 

Κατά την έρευνα που έγινε στο όχημα που οδηγείτο από τον 23χρονο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ένα μαχαίρι και άλλα αντικείμενα για τα οποία ο ύποπτος δεν μπορούσε να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις. Ο 23χρονος τέθηκε υπό κράτηση για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξης κτηρίου και κλοπής, μαχαιροφορίας, παράνομης κατοχή περιουσίας, αντίστασης κατά της νόμιμης σύλληψης,  επίθεσης εναντίον των αστυνομικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών και διάφορες τροχαίες παραβάσεις. 

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.