Ολοκληρώθηκε η μεγάλη πανελλήνια άσκηση εφέδρων «Μακεδονομάχος 2022» στην οποία συμμετείχαν για άλλη μια χρονιά περίπολα μάχης του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων (ΠΣΕΚ). Οι έφεδροι καταδρομείς της Κύπρου απέσπασαν για άλλη μια χρονιά διακρίσεις και απέδειξαν πως με εθελοντική δουλειά και επένδυση προσωπικού χρόνου, κόπου και κόστους μπορεί να επιτευχθεί ένα αξιόλογο αποτέλεσμα σε επιχειρησιακό επίπεδο και αυτές τις προσπάθειες οφείλει να ενισχύσει και να αξιοποιήσει η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς. Ακολουθεί η ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων (ΠΣΕΚ).

Ο ετήσιος πανελλήνιος στρατιωτικός αγώνας «Μακεδονομάχος», τον οποίο διοργανώνει η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ), πραγματοποιήθηκε φέτος στην περιοχή Σιδηροκάστρου Σερρών, γενέτειρα του ηρωικού διοικητή της 33ης Μοίρας Καταδρομών κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις του 1974, Αντιστρατήγου Γεωργίου Κατσάνη. Η άσκηση ξεκίνησε την 1η Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 3 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον ανυπέρβλητο αγώνα της ΕΟΚΑ.

Η άσκηση περιελάμβανε αποστολές όπως μάχη αστικού περιβάλλοντος, διαχείριση αιχμαλώτων, διέλευση υδάτινου κωλύματος, ΡΧΒΠ πόλεμο, αντιμετώπιση ενεδρών,  ορεινό αγώνα, πρώτες βοήθειες μάχης, διαχείριση ΑΕΜ/ΜΕΠ, δημιουργία αμυντικής γραμμής και απαγκίστρωσης.

Στην άσκηση συμμετείχε και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων με τρία οκταμελή περίπολα μάχης. Συνεχίζοντας τη θετική παράδοση των τελευταίων ετών, οι διαγωνιζόμενοι από την Κύπρο κέρδισαν ένα χρυσό, ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο. Η επιτυχία αυτή καταδεικνύει το υψηλό φρόνημα που επικρατεί στις τάξεις των εφέδρων Καταδρομέων, αλλά και την άρτια στρατιωτική τους εκπαίδευση.