Το Σχέδιο εκκένωσης «Πολύβιος 2022» εκπόνησε το Κοινοτικό Συμβούλιο Πυργών, σε συνεργασία με την Πολιτική Αμυνα.

Σε ανακοίνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου αναφέρεται ότι «το συγκεκριμένο σχέδιο θα τεθεί σε λειτουργία μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και αφού κριθεί αναγκαία η εκκένωση της Κοινότητας».

Προστίθεται ότι «σε μια τέτοια περίπτωση θα σταλεί sms για ενημέρωση προς όλους τους κατοίκους και ακολούθως όχημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Πυργών, εξοπλισμένο με ηχητικό σύστημα θα κυκλοφορήσει στην Κοινότητα, καλώντας τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να μεταβούν στους χώρους συγκέντρωσης, που είναι το Δημοτικό Σχολείο και το Κοινοτικό Γήπεδο».

Προστίθεται ότι «ανάλογα με την περίπτωση το Κοινοτικό Συμβούλιο Πυργών έχει φροντίσει για τη μετακίνηση κατοίκων με κινητικά προβλήματα που αδυνατούν να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και χρειάζονται βοήθεια για να μεταβούν στο σημείο συγκέντρωσης».

Το Κοινοτικό Συμβούλιο «καλεί όσα άτομα ανήκουν στην συγκεκριμένη ομάδα όπως επικοινωνήσουν με το γραφείο του Συμβουλίου για καταγραφή των στοιχείων τους. Σε περίπτωση που θα υπάρξει ανάγκη για διανυκτέρευση/εις όσοι κάτοικοι δεν έχουν συγγενείς ή φιλικά πρόσωπα εκτός της Κοινότητας όπου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν, καλούνται να επικοινωνήσουν με το γραφείο του Συμβουλίου στα τηλέφωνα 22532811 και 97870374».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «σε περίπτωση που χρειαστεί η εκκένωση της Κοινότητας οι κάτοικοι καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες /σήματα που θα δοθούν /τεθούν από την ομάδα διαχείρισης της κρίσης».