Την έναρξη του επόμενου σταδίου της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία επισημοποίησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι India Today, κάνοντας λόγο για «νέα φάση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία».

Τόνισε πως τα ρωσικά στρατεύματα επιχειρούν μόνο εναντίον στρατιωτικών υποδομών. Για τη πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία ανέφερε πως «σε αυτό το στάδιο εξετάζουμε την επιλογή των συμβατικών όπλων».

Δεν στρεφόμαστε εναντίον αμάχων

Τα ρωσικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία επιχειρούν μόνο εναντίον στρατιωτικών υποδομών και όχι εναντίον αμάχων, ισχυρίστηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι India Today.

«Μιλώντας για τον άμαχο πληθυσμό και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, τους κανόνες του, μπορώ να σας διαβεβαιώσω για άλλη μια φορά ότι ο στρατός μας δρα εναντίον στρατιωτικών υποδομών και όχι εναντίον αμάχων», είπε ο Λαβρόφ, κατηγορώντας την Ουκρανία και τη Δύση για όλες τις εικόνες σφαγών αμάχων που αποκάλεσε κατασκευασμένες.

Επιπλέον υπεραμύνθηκε της ρωσικής απόφασης για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λέγοντας ότι η Μόσχα «δεν είχε άλλη επιλογή από μια ειδική επιχείρηση» στη γειτονική της χώρα.

in.gr