To Top
05:52 Τετάρτη
18 Ιουλίου 2018
Επόμενο
Προηγούμενο
Καταγγέλλουν ότι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση οι δύο γιατροί
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταγγέλλουν ότι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση οι δύο γιατροί
  16 Μαΐου 2018, 3:23 μμ  

Τρέχουν και δεν φτάνουν Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, αλλά και υπουργείο Υγείας μετά τις δύο νέες παραιτήσεις γιατρών από το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), το οποίο βρίσκεται πλέον κυριολεκτικά στον αναπνευστήρα. Την ώρα πάντως που η διοίκηση του νοσοκομείου και το αρμόδιο υπουργείο αναζητούν λύσεις για τη στελέχωση του ΤΑΕΠ, ο δικηγόρος των παραιτηθέντων γιατρών, Χρίστος Πουτζιουρής, μιλώντας στον Active (στην εκπομπή Ατζέντα με την Άντρη Δανιήλ) έκανε λόγο για απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες στο ΤΑΕΠ και για εξαναγκασμό των πελατών του σε παραίτηση, αφήνοντας ουσιαστικά ανοικτό το παράθυρο της προσφυγής των παραιτηθέντων γιατρών ενώπιον της δικαιοσύνης για διεκδίκηση αποζημιώσεων.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιστολή παραίτησης των δύο γιατρών, οι οποίοι είναι σύζυγοι, γίνεται επίκληση οικογενειακών λόγων, οι οποίοι ωστόσο δεν είναι ανεξάρτητοι με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
Ο δικηγόρος του ζεύγους δήλωσε ότι λόγω της υποστελέχωσης του ΤΑΕΠ και των μεγάλων ελλείψεων που υπάρχουν στο Τμήμα οι δύο γιατροί - οι οποίοι είναι γονείς ανήλικων παιδιών - εξαναγκάζονταν να εργάζονται μαζί σε βάρδιες. Ο κ. Πουτζιουρής ανέφερε πως οι πελάτες του είχαν ενημερώσει την διεύθυνση του νοσοκομείου για το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ωστόσο παρά τις προειδοποιήσεις, τις παραινέσεις και τις παρακλήσεις τους, δεν κατέστη δυνατή η επίλυση του προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 13 αιτήματα της ΠΑΣΥΚΙ - Παραίτηση άλλων 2 γιατρών
 
Ο δικηγόρος αποκάλυψε μάλιστα πως πριν από το ατυχές περιστατικό στο ΤΑΕΠ της Λάρνακας ο ίδιος προσωπικά είχε αποστείλει επιστολή, εκφράζοντας τις ανησυχίες των πελατών του για το θέμα τους εργασιακού τους περιβάλλοντος.
 
Ο κ. Πουτζιουρής ανέφερε πάντως πως τα τελευταία τραγικά γεγονότα με το θάνατο του 10χρονου μαθητή, Σταύρου Γιωργαλλή, διαδραμάτισαν το δικό τους ρόλο στην απόφαση των πελατών του να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
 
Κληθείς να αναφέρει αν οι παραιτήσεις των πελατών του είναι αδιαπραγμάτευτες, ο κ. Πουτζιουρής απάντησε καταφατικά, διευκρινίζοντας πως δεν πρόκειται για παραιτήσεις, αλλά για εξαναγκασμό σε παραίτηση. «Δεν ήθελαν οι πελάτες μου να παραιτηθούν διότι ως γιατροί που είναι επιθυμούν να ασκούν το λειτούργημά τους, αλλά όχι υπό αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες», ανέφερε ο κ. Πουτζιουρής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η πίεση στην εργασία μπορεί να φέρει λάθη και τα λάθη στοιχίζουν ζωές».
 
Παραιτήσεις και στο βάθος… αποζημιώσεις
 
Ανοικτό αφήνει ο δικηγόρος των παραιτηθέντων γιατρών το ενδεχόμενο προσφυγής των πελατών του ενώπιον της δικαιοσύνης για διεκδίκηση αποζημιώσεων.
 
Κληθείς να αναφέρει εάν ο ίδιος έχει οδηγίες για νομική προσφυγή, ο κ. Πουτζιουρής ανέφερε πως «όλα αυτά θα τα δούμε στο μέλλον», ωστόσο εξήγησε πως δεν θα ήθελε να δώσει το μήνυμα πως οι δύο γιατροί παραιτήθηκαν επειδή θέλουν να αποζημιωθούν.
 
«Είναι γνωστό ότι οι γιατροί βρίσκουν καλύτερες εργασίες και υψηλότερες απολαβές στον ιδιωτικό τομέα παρά στα κρατικά νοσηλευτήρια, ωστόσο το σημαντικότερο για τους πελάτες μου είναι η οικογενειακή τους ευτυχία και αρμονία», ανέφερε ο κ. Πουτζιουρής, προσθέτοντας ότι ζητούμενο για τους ίδιους είναι η εξεύρεση ενός καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος.
 
Καταλήγοντας ο δικηγόρος ανέφερε πως ο εξαναγκασμός σε παραίτηση ισούται και με απόλυση, πράγμα που σημαίνει ότι αυτός που σε απολύει ή που σε εξαναγκάζει σε παραίτηση είναι υποχρεωμένος να σε αποζημιώσει για όλες τις ζημιές που σου έχει προκαλέσει.
 
Επιμέλεια: Παναγιώτα Χαραλάμπους

Σχολιάστε την Είδηση

Τα σχόλια εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των χρηστών που τις δημοσιεύουν, τις οποίες και δεν υιοθετεί το philenews.com. Προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.