Ξανά σε νομικές περιπέτειες μπαίνουν όσοι υποψήφιοι αστυνομικοί κόπηκαν στις ψυχομετρικές εξετάσεις, ενώ όσοι προσλήφθηκαν πρόσφατα μετά από ακύρωση των διαδικασιών, προσλήφθηκαν αναδρομικά με αποτέλεσμα το κράτος να επωμισθεί αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Το θέμα προέκυψε με 46 υποψήφιους που αντί να φορέσουν τη στολή του αστυνομικού κόπηκαν, αφού απέτυχαν στη διπλή ψυχομετρική εξέταση. Τώρα, οι επηρεαζόμενοι μέσω του δικηγόρου τους Γιώργου Καραπατάκη, ετοιμάζουν νομικά μέτρα, ενώ το θέμα δεν αποκλείεται να εγγραφεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής. 

Το αξιοπερίεργο είναι πως κάποιοι από αυτούς είχαν παρακαθίσει και πέρσι σε ψυχομετρική εξέταση και πέρασαν, ωστόσο οι διαδικασίες ακυρώθηκαν μετά από προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο ατόμων που είχαν κοπεί. Το Δικαστήριο έκρινε ως παράνομες τις διαδικασίες πρόσληψης, αφού τα ψυχομετρικά τεστ έγιναν από ιδιωτική εταιρεία αντί της Επιτροπής που όριζε ο νόμος, ενώ αντί δύο τεστ έγινε μόνο ένα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειδικοί αστυνομικοί στην Πράσινη Γραμμή

Επηρεαζόμενοι φωνάζουν ότι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις επί θεματολογίας που δεν είχαν προετοιμαστεί, ενώ κάποιοι πλήρωσαν αρκετά χρήματα σε φροντιστήρια. Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους 46 υποψήφιους αστυνομικούς, ανέφερε χθες πως η εταιρεία που διοργανώνει τις εξετάσεις δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι παιδιά που ήταν πρώτα, δεύτερα και τέταρτα στον σχετικό κατάλογο, τώρα έχουν κοπεί λόγω των ψυχομετρικών εξετάσεων. «Δεν μπορείς να δίνεις εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο και να περνάς και να κόβεσαι στις ψυχομετρικές. Ένας πατέρας μου έχει πει ότι η μια εταιρεία έκρινε το παιδί μου κατάλληλο και μια άλλη εταιρεία το έκρινε ακατάλληλο».

Ο κ. Καραπατάκης είχε χθες συνάντηση με τους επηρεαζόμενους και αποφασίστηκε να απευθυνθεί με επιστολή στον Αρχηγό Αστυνομίας για να επανεξετάσει το ζήτημα, ενώ θα ζητήσει από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών να εξετάσει το θέμα κατεπειγόντως. Από πλευράς Αστυνομίας ο εκπρόσωπος Τύπου, Χρίστος Ανδρέου, δήλωσε στον «Φ» ότι ως Αστυνομία λειτουργήσαμε στη βάση της προκήρυξης, της προηγούμενης απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου, της σχετικής νομοθεσίας και νομολογίας και κατευθυντήριων γραμμών της Νομικής Υπηρεσίας.