Το Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τον θάνατο του Νομπελίστα ποιητή, Γιώργου Σεφέρη και μέσα στα πλαίσια έναρξης συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, διοργανώνουν σήμερα Ημερίδα με θέμα «Ο Σεφέρης και η Κύπρος».

Θέλοντας να τιμήσουν τον ποιητή και να καταδείξουν τη σχέση του με την Κύπρο, έδωσαν το έναυσμα στους μαθητές των λυκείων της Πάφου να ενδιατρίψουν στο έργο του ποιητή  και να αντλήσουν πληροφορίες μέσα από πρωτογενείς πηγές και κάτω από την εποπτεία του Καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, Γιώργου Γεωργή, ενός από τους  βασικούς μελετητές της ζωής και του έργου του ποιητή.

Ο Γιώργος Σεφέρης συνδέθηκε στενά με την Κύπρο, τόσο ως διπλωμάτης όσο κι ως άνθρωπος και ποιητής. Επισκέφτηκε τρεις φορές την Κύπρο, το φθινόπωρο-χειμώνα του 1953 και ξανά τον επόμενο χρόνο, το 1954, και πάλι το 1955. Ξαναπέρασε δε από την Αμμόχωστο αργότερα το 1969.  Στην πρώτη του επίσκεψη το 1953, ο ποιητής Σεφέρης συγκλονίστηκε από «τον κόσμο της Κύπρου» κι από την ίδια την Κύπρο γενικότερα. Γνώρισε, όπως ο ίδιος έγραψε, έναν χώρο «όπου το θαύμα λειτουργούσε ακόμη».

Τη θαυμαστή ποίηση του Σεφέρη θα παρουσιάσουν τα παιδιά των λυκείων της επαρχίας, που με προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή στην εκδήλωση. Παράλληλα τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Πάφου, θα διανθίσουν την εκδήλωση με τραγούδια σε ποίηση του Γιώργου Σεφέρη, υπό τη Διεύθυνση του μουσικού Σωκράτη Τερπίζη.

Η σημερινή ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί από τις 7:00 μ.μ. -9:00 μ.μ., στον Πολυχώρο Αττικόν.