Εξαγγελία ταιριαστή με ό,τι καλλιέργησε μέχρι σήμερα, χαρακτήρισε την εξαγγελία Χριστοδουλίδη, μιλώντας στον ACTIVE, ο επίκουρος καθηγητής πολιτικών επιστημών Γιάννος Κατσουρίδης.

«Ο τρόπος εξαγγελίας της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη, ανταποκρίνεται στον πιο σύγχρονο τρόπο εξαγγελίας, πλαισίωσης και παρουσίασης, όπως συμβαίνει στις νέες τάσεις της επικοινωνίας. Το είδαμε στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και άλλες χώρες, να πλαισιώνεται ο υποψήφιος από ακροατήριο που δεν περιλαμβάνει γνωστές προσωπικότητες, στελέχη κομμάτων, ένα μήνυμα που προσπαθεί να περάσει επικοινωνιακά.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπερκομματικό προφίλ

Επί του περιεχομένου της εξαγγελίας, ο κύριος Κατσουρίδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια προβολής υπερκομματικού προφίλ από τον Νίκο Χριστοδουλίδη, με το οποίο θα μπορεί να απευθύνεται σε όλα τα στρώματα της κυπριακής κοινωνίας, ακόμα και σε διαφορετικές ιδεολογικές προελεύσεις.

«Θεωρώ ότι, σε πρώτη φάση είναι αυτό που αναμέναμε από ένα υποψήφιο προεδρικών εκλογών, ο οποίος καταθέτει ένα όραμα, το οποίο αντικειμενικά ήταν γενικόλογο στη διατύπωση και θα αρχίσει να κρίνεται εκεί που θα αρχίσει να συγκεκριμενοποιείται. Ήταν μια εξαγγελία προσεγμένη στο περιεχόμενο, στρογγυλοποιημένη, προσπάθησε να εκπέμψει μια σιγουριά ταυτόχρονα που να δείχνει προοπτική και δυναμική νίκης, προσπάθησε να είναι πολυσυλλεκτικός, να απευθυνθεί στα πολλά και διαφορετικά ακροατήρια. Ήταν κατάθεση οράματος, η οποία σε αυτό το στάδιο ανταποκρίνεται σε μια λογική στρατηγική υποψηφιότητας για εκλογές.»

Διαβεβαίωση ότι δεν προτίθεται να κάνει κόμμα

Ο Γιάννος Κατσουρίδης σχολίασε και τα στοχευμένα όπως είπε μηνύματα, «που απευθύνονταν στα κομματικά ακροατήρια, με τη διαβεβαίωση ότι δεν προτίθεται να κάνει κόμμα, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και δεν απαρνήθηκε την κομματική του προέλευση, δείχνοντας ότι θέλει να διατηρήσει τη σχέση του με μια μεγάλη μερίδα της παράταξης του ΔΗΣΥ. Αναφέρθηκε σε κυβέρνηση αξιοκρατικά στελεχωμένη με άτομα διαφόρων ιδεολογικών προελεύσεων, που είναι αίτημα της ΔΗΠΑ.

Τι απομένει

Ο Γιάννος Κατσουρίδης αναφέρθηκε στην αποχή, σχολίασε το «φράγμα του φόβου που έσπασε», αλλά και την προσεγμένη αναφορά στο Κυπριακό. Απομένει είπε ποιοι θα τον πλαισιώσουν, ποιοι θα τον εκπροσωπήσουν στα τηλεοπτικά πάνελ και να συγκεκριμενοποιηθεί το πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη για το όραμα του για την Κύπρο.