Νέα κλήτευση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) έλαβε η Tesla σχετικά με τα πολυθρύλητα tweet του Elon Musk το 2018, με τα οποία εξέφραζε τη βούλησή του να “βγάλει” την εταιρεία από το χρηματιστήριο.

Η SEC εξέδωσε την κλήτευση στις 16 Νοεμβρίου, ζητώντας πληροφορίες για τις πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης της Tesla και την συμμόρφωσή της με τη συμφωνία στην οποία είχε καταλήξει με την Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2018, όπως φαίνεται από ρυθμιστικά έγγραφα της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Tesla έχασε κεφαλαιοποίηση 109 δισ. δολαρίων σε μία ημέρα

Η Tesla, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, είχε συμφωνήσει να εισαγάγει μηχανισμούς ελέγχου των επικοινωνιών του Elon Musk – μεταξύ αυτών και των tweets του – αφότου η SEC υπονόησε ότι ο ισχυρός άνδρας της Tesla διέπραξε απάτη δηλώνοντας ότι είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο.

Ο Musk και η SEC βρίσκονται έκτοτε σε αντιπαράθεση. Η υπηρεσία είχε ζητήσει από τις δικαστικές αρχές των ΗΠΑ να κρίνουν τον δισεκατομμυριούχο ως ευρισκόμενο σε παράβαση της συμφωνίας συμβιβασμού το 2019, όταν έγραψε στο Twitter πρόβλεψη για την παραγωγή της Tesla, χωρίς προσυνεννόηση.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν τον Απρίλιο του 2019 να αναπροσαρμόσουν τη συμφωνία ορίζοντας τα θέματα για τα οποία ο Musk δεν θα μπορεί να tweetάρει ή να σχολιάζει γραπτώς, χωρίς να έχουν προεγκριθεί από νομικό εκπρόσωπο της εταιρείας.

Δέκα ημέρες πριν την έκδοση της κλήτευσης από πλευράς SEC. ο Musk διεξήγαγε twitter-ικό δημοψήφισμα για το εάν θα έπρεπε να πωλήσει μερίδιο 10% της Tesla. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 16% στις επόμενες δύο συνεδριάσεις.

Ο ίδιος ο Musk έχει ισχυριστεί ότι τα tweet του ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Πηγή: Capital.gr