Αναβλήθηκε για τις 18 Απριλίου η διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο σε σχέση με την υπόθεση του 74χρονου που κατηγορείται για τον φόνο της συζύγου του στην Τρεμιθούσα της Πάφου.

Ο καθ’ ομολογία δράστης ο οποίος πήρε εξιτήριο από το ψυχιατρικό ίδρυμα Αθαλάσσας όπου νοσηλευόταν μετά από υπόδειξη κρατικού ψυχιάτρου, παρουσιάσθηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου το οποίο ανέβαλε την έναρξη της δίκης για τις 18 Απριλίου, διάστημα κατά το οποίο ο ηλικιωμένος άντρας θα παραμένει υπό κράτηση.

Ο 74χρονος, σε μια υπόθεση που συγκλόνισε το παγκύπριο το βράδυ του Σαββάτου 18 Δεκεμβρίου, ομολόγησε ότι σκότωσε την 75χρονη σύζυγό του στο σπίτι τους, στην Τρεμιθούσα, επικαλούμενος δική της επιθυμία προκειμένου όπως είπε να την λυτρώσει από τα βάσανα που της προκαλούσε η ανίατη ασθένεια της. Στη συνέχεια επιχείρησε να αυτοκτονήσει με τη λήψη πέραν των 100 χαπιών, ωστόσο η έγκαιρη επέμβαση της Αστηςομίας είχε ως αποτέλεσμα να προλάβουν οι γιατροί στο Νοσοκομείο Πάφου το μοιραίο.

Μετά τη σύλληψη του ο 74χρονος ομολόγησε τη διάπραξη του φόνου σε βάρος της 75χρονης συζύγου του αποφράσσοντας με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα της. Κατά την αυτοψία στη σκηνή το ίδιο βράδυ, ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους διαπίστωσε ότι η 75χρονη έφερε στο πρόσωπο εκχυμώσεις και εκδορές και σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα ο θάνατος της οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.