Δεκαπέντε χρόνια μετά την σύλληψη της ιδέας, επιτέλους το πρώτο Πολιτιστικό Χωριό της Κύπρου, φαίνεται ότι εισέρχεται πια σε στάδιο υλοποίησης. Το Πολιτιστικό Χωριό θα το συμβόλαιο για τα έργα υπογράφτηκε στις 10 Ιανουαρίου και προνοεί χρόνο υλοποίησης τις 80 εβδομάδες.

Το Πολιτιστικό Χωριό Λέμπας αποτελεί οραματισμό του σπουδαίου καλλιτέχνη και ιδρυτή του Κολλεγίου Τέχνης Στας Παράσχου, τον οποίο ενστερνίστηκε και υιοθέτησε ο μακαριστός πρώην Υπουργός Παιδείας Άκης Κλεάνθους. Θα διαθέτει εργαστήρια, αίθουσες εκθέσεων, χώρους διαμονής των καλλιτεχνών και των καθηγητών, και άλλες υποδομές για την φιλοξενία σχολείων και μαθητών από την Κύπρο και χώρες της ΕΕ,  με στόχο την διδασκαλία της γλυπτικής και αγγειοπλαστικής τέχνης.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Λέμπας, Θουκιδίδης Χρυσοστόμου, τόνισε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει μετά την υπογραφή των συμβολαίων οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, όπως είναι η μετακίνηση των φοιτητών που ήδη δραστηριοποιούνται στο Κολέγιο Τέχνης σε άλλο χώρο, καθώς και η μεταβίβαση των εγκαταστάσεων της Σχολής, που ήταν παραχωρημένα στον Στας Παράσχο, στο Κοινοτικό Συμβούλιο Λέμπας. 

« Με αυτό τον τρόπο διασφαλίσαμε τη συνέχιση της χρήσης και της λειτουργίας της Σχολής τόσο από τους ξένους φοιτητές της Σχολής, όσο και από τους μαθητές και τους καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης, δίνοντας έτσι το κίνητρο στο Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει με την υλοποίηση του σχεδιασμού και της εκτέλεσης του έργου του Πολιτιστικού Χωριού», είπε ο πρόεδρος του Κ.Σ. Λέμπας. 

Η δημιουργία του Πολιτιστικού Χωριού γίνεται μέσω του προυπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.