Σε μια λιτή τελετή που έλαβε χώρα την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στα Κεντρικά Γραφεία των Κυπριακών Ταχυδρομείων, παραδόθηκε επίσημα το επετειακό γραμματόσημο που φιλοτεχνήθηκε ειδικά για τους εορτασμούς των 50 χρόνων του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Στην τελετή παρέστησαν η Προέδρος του Δ.Σ. του ΘΟΚ Αντιγόνη Παπαφιλίππου και ο Αν. Διευθυντής του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών Σωφρόνης Τσιάρτας.

Ο καρπός που προέκυψε από τη συνεργασία του ΘΟΚ με τα Κυπριακά Ταχυδρομεία ήταν ένα καλαίσθητο αναμνηστικό γραμματόσημο, που φιλοτεχνήθηκε από τον σχεδιαστή Νίκο Ιεροδιακόνου, στο οποίο συνδυάζεται το λογότυπο των 50 χρόνων και η αφίσα του Αγαμέμνονα του Αισχύλου, μίας εκ των δύο εναρκτήριων παραγωγών του ΘΟΚ. Το 55.000 γραμματόσημα και οι 4.500 φάκελοι πρώτης κυκλοφορίας ταξιδεύουν ήδη εντός και εκτός συνόρων, μεταφέροντας το επετειακό μήνυμα του ΘΟΚ.

Στο χαιρετισμό του ο Σ. Τσιάρτας αναφέρθηκε στην ανεκτίμητη προσφορά του ΘΟΚ, «ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των πολιτιστικών δρωμένων και του γίγνεσθαι της Κύπρου, δίνοντας μέσα από τις παραστάσεις του την ευκαιρία τόσο στον Κύπριο όσο και στον ξένο θεατή να παρακολουθήσει έργα άριστης θεατρικής ποιότητας, αναδεικνύοντας παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ικανότητες των Κύπριων ηθοποιών στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό».

Ο Σ. Τσιάρτας αναφέρθηκε επίσης και στην αναπτυξιακή πολιτική του ΘΟΚ, που συνέβαλε τα μέγιστα στην πλούσια θεατρική δραστηριότητα του τόπου, ανεβάζοντας τον πήχη του θεατρικού πολιτισμού στη χώρα μας ακόμη ψηλότερα. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΘΟΚ κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό του έργο σε ό,τι αφορά την προβολή και τη στήριξη αυτού του πολύπτυχου και πολύπλευρου πολιτιστικού αγαθού.

Η Πρόεδρος του ΘΟΚ ευχαρίστησε θερμά τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη σημαντική αυτή συνέργεια, που μεταφέρει και παγκόσμια τους εορτασμούς του ΘΟΚ, αποδίδοντας τις οφειλόμενες τιμές στους ανθρώπους που επί σκηνής και εκτός σκηνής δουλεύουν άοκνα για το θέατρο.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης η Αντιπρόεδρος του ΘΟΚ Φλωρεντία Σάββα, o Πρώτος Ταχυδρομικός Επιθεωρητής Παύλος Παυλίδης, ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Γραμματοσήμων και Φιλοτελισμού Δημήτρης Σιαμμάς, η Λειτουργός του Τμήματος Εκδόσεων και Δημοσίων Σχέσεων του ΘΟΚ Μαρία Ευσταθίου και η Ταχυδρομική Επιθεωρήτρια Μαρία Ηρακλέους.