Στην ανέγερση και λειτουργία ενός νέου εξαώροφου κτηρίου με υπόγειο, το οποίο θα φιλοξενήσει το ιατρικό και οδοντιατρικό τμήμα προχωράει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι νέες εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν από την επέκταση του υφιστάμενου πανεπιστημίου που βρίσκεται στην Έγκωμη. Της ανέγερσης του κτηρίου θα προηγηθεί η κατεδάφιση των υφισταμένων εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου που βρίσκονται σήμερα στον χώρο ανάπτυξης. Στις εργασίες που θα εκτελεστούν περιλαμβάνεται σε πρώτη φάση η κατεδάφιση ενός υπαίθριου αμφιθέατρου, εσωτερικών χώρων και υπόγειου χώρου στάθμευσης και ακολούθως η ανέγερση ενός εξαώροφου κτηρίου με ένα υπόγειο στη θέση τους. Το νέο κτήριο θα συνδεθεί μέσω υπέργειας γέφυρας με υφιστάμενο κτήριο που βρίσκεται απέναντι από τον ιδιωτικό δρόμο προς τα νότια. Οι εργασίες κατεδάφισης, αλλά και οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου αναμένεται να διαρκέσουν περίπου 2 χρόνια. Το εκτιμώμενο κόστος ανέρχεται περίπου στα €7.740.000.

Ο χώρος που θα ανεγερθεί το κτήριο είναι ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Κύκκου. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο κατέθεσε Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) για την αξιολόγηση των επιπτώσεων που πιθανό να δημιουργηθούν από την επέκταση των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων. 

Η προτεινόμενη επέκταση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου θα αποτελείται από ένα κτήριο έξι ορόφων με ένα υπόγειο και θα έχει ύψος 27 μέτρα περίπου. Το δομήσιμο εμβαδό του νέου κτηρίου θα ανέρχεται στα 5124 τ.μ. Στο ισόγειο του κτηρίου θα υπάρχουν γραφειακοί χώροι εγγραφής φοιτητών, επισκεπτών καθώς και αμφιθέατρο διδασκαλίας και στους υπόλοιπους ορόφους θα δημιουργηθούν ιατρικοί χώροι και εργαστήρια για ακαδημαϊκούς σκοπούς. Στον τέταρτο όροφο όπου θα λειτουργεί η Οδοντιατρική Σχολή θα γίνεται και εξυπηρέτηση εξωτερικών ασθενών. Στο υπόγειο του κτηρίου θα χωροθετηθούν οι θέσεις στάθμευσης για τους εργαζομένους καθώς επίσης τα μηχανοστάσια και αποθηκευτικοί χώροι.