Που να μείνουν ευλοημένα, άφησ’ μας να αγιάσουμε. Χρησιμοποιώ την κυπριακή διάλεκτο γιατί πραγματικά έτσι το νιώθω. Σε θερμοπαρακαλώ, σταμάτα να ασχολείσαι με το ΓεΣΥ γιατί ακόμα δεν έχεις μάθει να ξεχωρίζεις τον ΟΑΥ από τον ΟΚΥπΥ. Και σοβαρομιλώ. Όταν χθες έστησες στον τοίχο τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΥ επειδή «έθκιωξεν τους θκυο εκτελεστικούς που τα νοσοκομεία», μάλλον πρέπει να το πάρεις από την αρχή το θέμα για να μάθεις να ξεχωρίζεις το ποιος είναι ποιος. «Οι θκυο εκτελεστικοί», κύριε Κουλία μου, ήταν οι περιφερειάρχες του ΟΚΥπΥ. Άλλο ΟΚΥπΥ, άλλο ΟΑΥ και ο Θωμάς Αντωνίου, στον οποίο απευθυνόσουν και του ζητούσες απαντήσεις, είναι πρόεδρος του συμβουλίου του ΟΑΥ. 

Για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες, κύριε Κουλία μου, με υποχρεώνεις να σου τα ψάλλω. 

Τόσο πολύ δεν ξέρεις το ΓεΣΥ, που όταν μετά από τέσσερις ώρες συνεδρίασης δεήθηκες να δώσεις τον λόγο σε έναν από τους προσκεκλημένους, ο οποίος με καρτερία περίμενε να έρθει η σειρά του, διερωτήθηκες και για τον λόγο που βρισκόταν εκεί ο άνθρωπος. «Μα ποιος είσαι κύριε είπαμε;». Ήταν ο εκπρόσωπος του ΟΚΥπΥ και η αντίδρασή σου, κύριε Κουλία μου, «Μα γιατί ήρτες. Εκαλέσαμέν σε; Άτε πες μας τι έχεις να πεις γιατί εν τζαι… μάλλον επαρεισέφρησες δαμέ». 

Είναι για να παθαίνεις εγκεφαλικό η κατάσταση. Και συνεχίζω: Μας το είπες μια, μας το είπες δυο, το επανέλαβες και τρίτη φορά χθες ότι στη συνεδρίαση για το ΓεΣΥ συμμετέχει και εκπρόσωπος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να προχωρήσει αμέσως στη σύλληψη αυτών που παρανομούν, εννοώντας φυσικά τους εκπροσώπους του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Και επειδή, κύριε Κουλία μου, μάλλον αρέσκουν σου τα  παναΰρκα, κάλεσες μετά την Αστυνομία για να συλλάβει τον μέγα εγκληματία, πρόεδρο των οργανωμένων ασθενών Μάριο Κουλούμα, ο οποίος τόλμησε χωρίς να του δώσεις τον λόγο να σχολιάσει τοποθέτηση του Γενικού Ελεγκτή. 

«Μα εν τζιαι εν το τηλεφωνητήριο του νοσοκομείου κύριε τζιαι μιλάς χωρίς να σου δοθεί ο λόγος», υπέδειξες στον πρόεδρο της ΟΣΑΚ, ο οποίος στη συνέχεια σου υπέδειξε, βεβαίως, ότι είναι εκλελεγμένος πρόεδρος 38 διαφορετικών συνδέσμων ασθενών και εκπροσωπεί 80.000 οργανωμένους ασθενείς της Κύπρου. 

Απολογούμαι για το ύφος μου. Ειλικρινά ζητώ συγγνώμη. 

Όσο για την ουσία της συζήτησης, ακούσαμε τον κύριο Σιζόπουλο να μας λέει ότι δεν μπήκε ως γιατρός στο ΓεΣΥ γιατί δεν θέλει να κλέβει τους φορολογούμενους, λες και οι 2.600 γιατροί του ΓεΣΥ είναι όλοι κλέφτες και απατεώνες. Ακούσαμε τον Γενικό Ελεγκτή να επιλέγει δύο γιατρούς (ζεύγος) του ΓεΣΥ, από τους 2.600 και πάλι και να μας λέει ότι θα πάει στην Αστυνομία να τους καταγγείλει. 

Φταίνε και τα ΜΜΕ. Αγαπητοί συνάδελφοι, γιατί μετά από δυο συνεδριάσεις φιάσκο, εσείς επιλέξατε να απομονώσετε τους δυο συγκεκριμένους γιατρούς; Μόνο αυτό καταλάβατε; Η είδηση είναι παλιά. 

Σε όλους όσοι πολεμούν το ΓεΣΥ κατευθείαν ή πλαγίως ή επειδή δεν τους αρέσει η φάτσα αυτών που αγωνίστηκαν για την εφαρμογή του συστήματος, θα απαντήσω με την τοποθέτηση του βουλευτή Ανδρέα Αποστόλου: «Είμαι χρόνιος ασθενής. Πριν από το ΓεΣΥ μπορούσα να πληρώσω σε ιδιωτική ασφάλεια. Οι ιδιωτικές ασφάλειες, όμως, εμάς τους χρόνιους ασθενείς δεν μας ασφάλιζαν. Έχω τρεις αρνητικές απαντήσεις από τρεις διαφορετικές εταιρείες. Με το ΓεΣΥ είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω ασφάλεια για την υγεία μου». 

[email protected]