Ζεύγος γιατρών, γυναικολόγων, σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, έλαβε σε έναν χρόνο 1,4 εκατομμύρια για εξωνοσοκομειακές εξετάσεις και άλλα 4,6 εκατομμύρια για ενδονοσοκομειακές επεμβάσεις. Σύνολο 6 εκατομμύρια ευρώ. Ο ένας εκ των δύο είχε εξετάσει 70 γυναίκες σε μία μέρα, την ώρα που ο μέσος όρος είναι 25 ασθενείς. Παράλληλα, το ίδιο πρόσωπο, όπως κατήγγειλε ο Γενικός Ελεγκτής, την ίδια μέρα είχε κάνει και τέσσερις γέννες. «Υπήρξε μέρα που σε 24 ώρες ο ένας δούλεψε για 29 ώρες και ο άλλος για 37 ώρες…»!!!

Ο άνθρωπος μπορεί να γραφτεί στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να μελετηθεί και από την διεθνή επιστημονική κοινότητα για τις βιονικές ικανότητες του και το πως κατάφερε να επεκτείνει το 24ώρο σε 37 ώρες.  

Άλλος γιατρός υπέβαλε σε 282 περιπτώσεις απαίτηση για καταβολή αμοιβής για τη διενέργεια ιατρικής πράξης τη στιγμή που ο συνολικός αριθμός απαιτήσεων που έχει υποβληθεί για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα από όλους τους γιατρούς της ειδικότητας το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν όλες κι όλες 538. Είχε δηλαδή καταχωρήσει το 52% του συνολικού αριθμού απαιτήσεων.

Άλλος, υπέβαλε 745 αιτήματα για καταβολή αμοιβής για τη διενέργεια δραστηριότητας για την οποία είχαν υποβληθεί από όλους τους γιατρούς της ειδικότητας συνολικά 1.574 απαιτήσεις. Ο ένας από μόνος του αιτήθηκε το 47% των περιστατικών. Υπάρχουν όμως και πιο ψηλές επιδόσεις. Άλλος διεκδίκησε το 61%. Από τα 4.505 αιτήματα τα 2.757 προήλθαν από ένα γιατρό. Το απόλυτο ρεκόρ όμως το κατέκτησε ο γιατρός που πέτυχε το 80%. Από τα 1.440 αιτήματα τα 1.149 προήλθαν από ένα γιατρό. 

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά που βγάζουν μάτι, χρειάζεται η παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή για να ειδωθούν, ενώ ο ΟΑΥ σκέφτεται να επιβραβεύει τους προσωπικούς γιατρούς που δεν εκδίδουν παραπεμπτικά. Πας, για παράδειγμα, στον γιατρό με ύποπτη διόγκωση λεμφαδένα κι αντί να σε στείλει για διερεύνηση σου λέει «δεν είναι τίποτα, θα περάσει». Του λες «πάνε βδομάδες που υπάρχει και δεν περνά, μήπως να κάνουμε κάτι περισσότερο;». Ο γιατρός όμως έχει ήδη καλύψει την έκδοση παραπεμπτικών που δικαιούτο για τον μήνα και δεν μπορεί να εκτίθεται στον ΟΑΥ ξεφεύγοντας από τους στόχους. Έτσι μένεις με τον λεμφαδένα να φουσκώνει μέχρι να μάθεις κάποια στιγμή πως αυτό ονομάζεται Χότζικν κι είναι καρκίνος του αίματος. Ο γιατρός όμως θα έχει πετύχει τους στόχους που έθεσε ο ΟΑΥ. Οι οποίοι στόχοι δεν θα έχουν να κάνουν με την υγεία σου, αλλά με το συμμάζεμα του προϋπολογισμού. Το οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί στέλνοντας στη δικαιοσύνη όλους αυτούς που φανερά εκμεταλλεύονται το ΓεΣΥ κερδίζοντας μέχρι και εκατομμύρια.    

[email protected]