Μετά τις χαλαρώσεις όσον αφορά στην διακίνηση πολιτών στα κέντρα αναψυχής και την επαναφορά της σχετικής κανονικότητας στον κλάδο, τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου (ΣΙΚΑΠ) απασχολήσουν το διάστημα αυτό και ενόψει τουριστικής περιόδου, μια σειρά άλλων προβλημάτων και εκκρεμοτήτων.

Ο επικεφαλής του ΣΙΚΑΠ, Άγγελος Ονησιφόρου, με δηλώσεις του στον «Φ» προσδιόρισε ως τέτοια την έκδοση αδειών ποτού και μουσικής των εστιατορίων κάθε τρία χρόνια, το θέμα των σκεπάστρων, τους ανεμοθώρακες για τους εξωτερικούς χώρους των κέντρων αναψυχής και τη μουσική στα μπαράκια στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Ονησιφόρου προανήγγειλε συνέχιση των επαφών και διαβουλεύσεων με βουλευτές και δημάρχους της επαρχίας Πάφου, με την Αστυνομία και οργανωμένα σύνολα της Πάφου για την καλύτερη συνεργασία όλων των μερών και την ομαλή λειτουργία του κλάδου.

« Πρέπει να εξεταστεί και το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στους εξωτερικούς χώρους, καθώς επίσης η ανεύρεση προσωπικού από άλλες χώρες για τους χώρους εστίασης», τόνισε ο κ. Ονησιφόρου. « Ήδη έχουν αρχίσει διαβήματα σε διάφορες χώρες του εξωτερικού για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης να φέρουν προσωπικό για την καλοκαιρινή περίοδο».

Από τις πρώτες επαφές του νέου ΔΣ του ΣΙΚΑΠ, τόνισε ο επικεφαλής του, διαφαίνεται μια καλή προοπτική και προμηθεία από τις δημοτικές αρχές για αρωγή προς τον Σύνδεσμο. Ιδιαίτερα θετική είναι η στάση, επεσήμανε, τόσο από του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, όσο και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου,για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων που έχουν τεθεί.

Ο Άγγελος Ονησιφόρου δεσμεύτηκε ότι θα βρίσκεται δίπλα στον κάθε ιδιοκτήτη κέντρου της Πάφου και κάλεσε τα μέλη του Συνδέσμου να επανέλθουν πίσω στο ΣΙΚΑΠ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του κλάδου.