Με τη συμπλήρωση δεκαπέντε χρόνων συνεργασίας, η Coca-Cola HBC Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, προχώρησαν σε δυναμική ανανέωση της συνεργασίας τους, για την επόμενη τριετία.

Οι δύο Οργανισμοί, υπέγραψαν Μνημόνια Συνεργασίας με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (ΜΒΑ) και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης (ΔΕΔΔ), με στόχο την ουσιαστική συνεισφορά στην εκπαίδευση του τόπου και ανάδειξη ηγετικών στελεχών με όραμα και προοπτικές για επιτυχία στην επαγγελματική τους καριέρα.

Ειδικότερα η διευρυμένη συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) θα περιλαμβάνει κάθε χρόνο:

  1. Παροχή 1 πλήρους Υποτροφίας αξίας €10,250 στον καλύτερο τελειόφοιτο για φοίτηση στο Πρόγραμμα ΜΒΑ.
  2. Χορηγία βραβείου €2,500  στην ομάδα τελειοφοίτων που εκπονεί την καλύτερη εφαρμοσμένη επιχειρηματική μελέτη. 
  3. Μια μόνιμη θέση εργασίας στην εταιρεία σε Ελλάδα ή Κύπρο,  σε απόφοιτο του  ΜΒΑ μέσω του προγράμματος της εταιρείας “CCHBC Graduate Trainee” .
  4. Συμμετοχή φοιτητών του ΜΒΑ στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Market Execution in Coca-Cola Hellenic” με πρακτική εξάσκηση μέσω της συμμετοχής τους στο “Market Impact Team (MIT)” της εταιρείας.  
  5. Άλλες δραστηριότητες με σκοπό το mentorship των φοιτητών σε επιχειρησιακούς τομείς στους οποίους εξειδικεύεται η εταιρεία.

Η συνεργασία με το  Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης θα αφορά τα ακόλουθα:

  1. Χορηγίες  για βραβεύσεις 3 αρίστων φοιτητών ύψους μέχρι €1,000 έκαστη, οι οποίες θα απονέμονται με απόφαση του Συμβουλίου του Τμήματος ΔΕΔΔ σε τελειόφοιτους οι οποίοι διακρίθηκαν για την ακαδημαϊκή τους επίδοση στο καθένα από τα τρία πτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Τμήμα ΔΕΔΔ: (α) Διοίκηση, (β) Επιχειρησιακή Διοίκηση / Διοικητική Επιστήμη, και (γ) Μάρκετινγκ.
  2. Tη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος “Empowered” της εταιρείας αποκλειστικά για τις κοινότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στόχος η ενημέρωση των νέων επιστημόνων για θέματα επιχειρηματικού, οικονομικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος αλλά και η καλλιέργεια δεξιοτήτων για προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους στην αγορά εργασίας. 
  3.  Προσφορά αριθμού θέσεων στην εταιρεία για πρακτική άσκηση φοιτητών, στα πλαίσια του προγράμματος τοποθετήσεων φοιτητών σε οργανισμούς το οποίο προσφέρει το Τμήμα ΔΕΔΔ.

Κατά την υπογραφή του ανανεωμένου Μνημονίου Συνεργασίας, ο Πρύτανης Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης ανέφερε: «Με την Coca-Cola HBC Κύπρου συμπληρώνουμε φέτος 15 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας, μέσω της οποίας υλοποιούμε μία σειρά από δράσεις κοινού ενδιαφέροντος και αμοιβαίου οφέλους. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που αυτή η συνεργασία ανανεώνεται και διευρύνεται περαιτέρω και είμαστε σίγουροι ότι τα επιτυχημένα αποτελέσματά της θα συνεχιστούν».

Εκ μέρους της Coca-Cola HBC Κύπρου, ο κος Βαγγέλης Μόσχος, Sales Director, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την ανανέωση και την επέκταση της συνεργασίας μας, για την επόμενη τριετία, με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα του νησιού μας. Με την κίνηση μας αυτή, ευελπιστούμε να στηρίξουμε τη νέα γενεά επιστημόνων, τους αυριανούς ηγέτες της κυπριακής επιχειρηματικότητας και μελλοντικούς συναδέλφους μας, αλλά και να ενδυναμώσουμε την κυπριακή οικονομία με νέα, άξια στελέχη. Πρόκειται για μία μακρόχρονη και ευδόκιμη συνεργασία, αμοιβαίου οφέλους μεταξύ των δύο Οργανισμών, μέσω της οποίας εμείς ήδη εργοδοτήσαμε πέραν των 15 συναδέλφων τα τελευταία χρόνια. Με τη δράση αυτή ενισχύουμε περαιτέρω, την μακροχρόνια κοινωνικό-οικονομική συνεισφορά μας στην τοπική οικονομία.».