Της Βίκυς Κουρλιμπίνη

Στα 30 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr η νέα επένδυση του ξενοδοχειακού κολοσσού Radisson Hotel Group στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για το brand Radisson Red που έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, μια επενδυτική κίνηση που σηματοδοτεί την περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της ξενοδοχειακής αλυσίδας και την πρόθεση για μακροχρόνια παρουσία στον ελληνικό τουρισμό.

Η επένδυση αφορά σε συγκρότημα serviced apartments, δηλαδή σε μικρά διαμερίσματα τα οποία δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν εγκαταστάσεις όπως το γυμναστήριο, το rooftop, ενώ παράλληλα διαθέτουν και χώρο συναντήσεων.

Το συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Μητρόπολη Αθηνών, θα ονομαστεί Radisson RED Mitropoleos Square Athens. Για την κατασκευή του έχει ξεκινήσει ήδη η μετατροπή του υπάρχοντος κτηρίου γραφείων σε διαμερίσματα, ενώ η επένδυση, σύμφωνα με την ξενοδοχειακή αλυσίδα, θα έχει ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Το Radisson RED Mitropoleos Square Athens,που κατασκευάζεται σε συνεργασία με την εταιρεία real estate Gnosis Investments, θα συμπεριλαμβάνει 94 μικρά διαμερίσματα με κουζίνα, 150 τ.μ. χώρο συναντήσεων και γυμναστήριο. Στο ισόγειο του κτηρίου θα βρίσκεται εστιατόριο με θέα την πλατεία, ενώ έχει προβλεφτεί roof top bar – εστιατόριο του τελευταίου ορόφου με θέα την Ακρόπολη.

Σημειώνεται πως η Radisson Red ανήκει στη Radisson Hotel Group, που περιλαμβάνει το Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson Individuals, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson, και το prizeotel, κάτω από την εμπορική ομπρέλα Radisson Hotels.

Ενίσχυση παρουσίας

Η Radisson Hotel Group έχει ήδη σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά, με δύο ξενοδοχεία στην Αθήνα, και μονάδες στη Σκιάθο, στη Σαντορίνη, στη Μύκονο, στην Κρήτη, και τέλος με το καινούριο συγκρότημα serviced apartments που ετοιμάζεται στην οδό Μητροπόλεως.

Πρόσφατα ο Elie Milky, Vice President Development του Radisson Hotel Group, είχε συναντηθεί με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια. Στη συνάντηση συζητήθηκε το πλάνο ανάπτυξης του ομίλου στην χώρα μας και τα μελλοντικά σχέδιά του για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τους νησιωτικούς προορισμούς.

Ο Elie Milky με αφορμή τη νέα επένδυση, δίνοντας το στίγμα των επενδυτικών κινήσεων του ομίλου, δήλωσε πως “το έργο θα εδραιώσει τη θέση της Radisson Hotel Group’s στην ελληνική αγορά, ενώ η στρατηγική ανάπτυξής μας συνεχίζεται με άμεσο στόχο η εταιρεία να γίνει ένας από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της διεθνούς αγοράς”.

Το Radisson Hotel Group είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους, με εννιά διαφορετικά ξενοδοχειακά brand και περισσότερα από 1.600 ενεργά και υπό κατασκευή ξενοδοχεία σε 120 χώρες.

Πηγή: Capital.gr