Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχεται πολλές κλήσεις για εγκλωβισμένα οχήματα σε πλημμυρισμένους δρόμους, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, που απευθύνει έκκληση στον κόσμο να περιορίσει τις μετακινήσεις του και να αποφύγει τις διελεύσεις από πλημμυρισμένους δρόμους.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Κεττής αναφέρει επίσης ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ανταποκριθεί σε 50 κλήσεις στην Λευκωσία. Έχουν παρέμβει σε 15 περίπου περιπτώσεις με 5 συνεργεία για άντληση όμβριων υδάτων, άντληση σε υπόγεια υποστατικών, ανοίγματα οχετών όμβριων υδάτων σε δρόμους, ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες που παγιδεύτηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Όπως αναφέρει, γίνεται ανάκληση προσωπικού και ενημερώνεται η Πολιτική Άμυνα για βοήθεια. Στη Λεμεσό δέχθηκαν 3 κλήσεις για βοήθεια.

Αναφέρει επίσης ότι η ΕΜΑΚ δέχθηκε 5 κλήσεις (αντλήσεις ομβρίων υδάτων από οικίες, γηροκομείο και κρατητήρια Μεννόγειας).

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, προσθέτει ο κ. Κεττής, υποστηρίζεται στις ανταποκρίσεις τόσο από την Αστυνομία όσο και από Πολιτική Άμυνα, τους εθελοντικούς οργανισμούς Support Cy και Reaction καιι εθελοντές του Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών ΕΤΕΑ.

Πορτοκαλί προειδοποίηση

Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα. Η πορτοκαλί προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 17:00 σήμερα, μέχρι αύριο Παρασκευή στις 17:00 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, συνδυασμός τοπικά παρατεταμένων και παροδικά ισχυρών βροχών θα συνεχίσει να επηρεάζει κατά διαστήματα την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση πιθανό τοπικά να κυμανθεί μεταξύ 85 και 110 χιλιοστών το 24ωρο.