To Top
11:54 Δευτέρα
9 Δεκεμβρίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
Καθαρίστρια του σχολείου ισχυρίζεται ότι είδε τον απαγωγέα
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Καθαρίστρια του σχολείου ισχυρίζεται ότι είδε τον απαγωγέα
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Σεπτεμβρίου 2018, 4:16 μμ

Σε εξέλιξη βρίσκεται γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας στη Λάρνακα με τη συνδρομή και ελικοπτέρου για τον εντοπισμό των δύο 11χρονων μαθητών - του Θεμιστοκλή Ντόγκλη και του Φίλιππου Σταματάκη - που εξαφανίστηκαν το πρωί από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews στην Αστυνομία ετοιμάζεται σκίτσο του απαγωγέα στη βάση της περιγραφής τριών άλλων παιδιών που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό. Το σκίτσο θα δοθεί εντός ολίγου στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση η Αστυνομία κατέχει μαρτυρία από γυναίκα που εργάζεται ως καθαρίστρια στο σχολείο, η οποία φέρεται να έχει δει τον δράστη. Η περιγραφή της γυναίκας στην Αστυνομία προσομοιάζει με την περιγραφή του απαγωγέα όπως αυτή δόθηκε από τα τρία παιδιά.

Ασφαλείς πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι από η μέχρι στιγμής αξιολόγηση των δεδομένων γύρω απο την υπόθεση παραπέμπει στο εξής συμπέρασμα: Ο απαγωγέας ήθελε να απαγάγει δύο παιδιά στην τυχή και όχι τα δύο συγκεκριμένα παιδιά. 

Σχεδόν τρεις ώρες διήρκησε η σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας για αξιολόγηση των μέχρι στιγμής δεδομένων. Στη σύσκεψη παρακάθησαν ο Αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ο Υπαρχηγός της Δύναμης, Κύπρος Μιχαηλίδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ζήτησε να τηρείται συνεχώς ενήμερος για τις εξελίξεις. 

Αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι μοναδική επιδίωξη όλων είναι ο εντοπισμός των παιδιών. Η κυβέρνηση, δήλωσε ο κ. Νικολάου, έχει ζητήσει ήδη τη συνδρομή διεθνών οργανισμών.

Επί ποδός η Αστυνομία

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η Αστυνομία, η οποία αξιολογεί πληροφορίες που φθάνουν κοντά της και χτενίζει σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή γύρω από το σχολείο. 

Σημειώνεται ότι στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται και υλικο που λήφθηκε από κάμερες που βρίσκονται εγκατεστημένες πολύ κοντά στο σχολείο, το οποίο και αξιολογείται. Συνεχής είναι πάντως η ροή πληροφοριών που καταφθάνουν στην Αστυνομία και οι οποίες αξιολογούνται με κάθε σοβαρότητα.

Επικεφαλής των ερευνών για εντοπισμό των δύο μαθητών έχει τεθεί ο Αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Κατάθεση στην Αστυνομία έχουν δώσει ήδη οι πατεράδες των δύο παιδιών, οι οποίοι ανέφεραν στους αστυνομικούς ανακριτές ότι δεν υποπτεύονται οποιονδήποτε και ως εκ τούτου άγνωστο παραμένει το κίνητρο των δραστών. Οι μητέρες των παιδιών θα καταθέσουν σε κατοπινό στάδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στη Λάρνακα: Εξαφάνιση δύο 11χρονων από δημοτικό

Αξίζει να σημειωθεί ότι Κέντρο Κρίσεων έχει στηθεί και στην Λεμεσό όπου αξιολογούνται πληροφορίες που φτάνουν στη Δύναμη. Στην Λεμεσό γίνονται επίσης περιπολίες σε όλους τους κύριους δρόμους, αλλά και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο.

Η Αστυνομία στη Λάρνακα έχει κλείσει τους δρόμους γύρω από το σχολείο και έχει στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία της πόλης, αναζητώντας το αυτοκίνητο με το οποίο φέρεται να διέφυγε ο άγνωστος που προσέγγισε τα παιδιά. Πρόκειται για ένα σαλούν αυτοκίνητο, μάρκας Nissan Sunny, χρώματος γκρίζου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες επεκτείνονται και στις υπόλοιπες επαρχίες της Κύπρου, ενώ αυστηροί έλεγχοι διενεργούνται σε οδοφράγματα, λιμάνια και αεροδρόμια. 

Τι δήλωσε η αδερφή του Θεμιστοκλή

Συγκλονισμένη η αδερφή του Θεμιστοκλή Ντόγκλη, ενός εκ των δύο παιδιών που εξαφανίστηκαν το πρωί από το δημοτικό σχολείων Καμάρων, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε από το σχολείο.

«Παρέλαση» Υπουργών και άλλων αξιωματούχων από το σχολείο

Το σχολείο επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία, προκειμένου να μην προκληθεί πανικός και να μην αναστατωθούν και τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονται στο σχολείο και συνεχίζουν κανονικά τα μαθήματα τους. Σημειώνεται ότι μόνο δύο φίλοι των παιδιών που έχουν εξαφανιστεί είναι ενήμερα για το περιστατικό.

Σημειώνεται ότι την ώρα που ο υπουργός Παιδείας προέβαινε σε δηλώσεις υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα στο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς, με αποτέλεσμα ο Κώστας Χαμπιαούρης να διακόψει τις δηλώσεις του για να σπεύσει στο σχολείο.

Τον συγκλονισμό τους για το τραγικό περιστατικό στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, στην Λάρνακα, εξέφρασαν, με δηλώσεις τους, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.  Εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, με επικεφαλής τους Προέδρους τους, μετέβησαν στο σχολείο όπου και έτυχαν ενημέρωσης για το συμβάν από τη Διεύθυνση του σχολείου.
 
Σε δηλώσεις εξερχόμενος του σχολείου, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, πλαισιωμένος και από τον Πρόεδρο της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτη Λυσάνδρου, είπε ότι είναι ένα τραγικό περιστατικό.«Να ευχηθούμε δύναμη ασφαλώς στις οικογένειες των παιδιών. Εύχομαι να έχει αίσιο τέλος αυτή η υπόθεση. Εμείς θα πρέπει να σταθούμε μακριά από αυτή την κατάσταση. Να αφήσουμε τους αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει. Δε χρειάζονται περιττές δηλώσεις. Δε βοηθούμε αυτή την στιγμή με δηλώσεις ή με πράγματα τα οποία ενδεχομένως να είναι εικασίες. Άρα, λοιπόν, ας αφήσουμε τους αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε.
 
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού στις δηλώσεις του εξέφρασε τον συγκλονισμό του για το συμβάν και ευχήθηκε να βρεθούν τα παιδιά. «Πρέπει να βρεθούν τα παιδιά και όλα τα άλλα είναι υστερινή δουλειά», κατέληξε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου βρίσκεται επίσης στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στο Κέντρο Συντονισμού Κρίσεων που έχει στηθεί.

Στο σχολείο βρίσκεται επίσης ο Υπαρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, βουλευτές και ο Δήμαρχος Λάρνακας, Αντρέας Βύρας.

«Έχουν κινητοποιηθεί οι πάντες σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα παιδιά και να επιστρέψουν πίσω σώα και ασφαλή», δήλωσε ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης. «Αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και πρωτοφανή υπόθεση. Είμαστε σε κάποιο στάδιο που δεν μπορούμε να κάνουμε οποιεσδήποτε δηλώσεις. Αντιλαμβάνεστε την ευαισθησία του κοινού, ως εκ τούτου να παρακαλέσω να είμαστε όλοι ψύχραιμοι, να αφήσετε την Αστυνομία να κάμει τη δουλειά της», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Όπως είπε ο κ. Μιχαηλίδης, «βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο αλλά γίνονται εξετάσεις και έρευνες σε όλα τα επίπεδα. Έχουν κινητοποιηθεί οι πάντες σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα παιδιά και να επιστρέψουν πίσω σώα και ασφαλή». «Πρώτα και κύρια θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανεύρευση των παιδιών», είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

Με οδηγίες του Δημάρχου Λάρνακας, Αντρέα Βίρα έχει τεθεί στη διάθεση της αστυνομικών ερευνών όλο το προσωπικό του Δήμου Λάρνακας (οδοκαθαριστές, τεχνικοί, τροχονόμοι, ακόμη και γραφειακό προσωπικό). Το προσωπικό του Δήμου βρίσκεται στους δρόμους, κρατώντας αντίτυπα των φωτογραφιών των δύο παιδιών. Οι υπάλληλοι πήραν οδηγίες από τον Δήμαρχο να έχουν το νου τους σε οτιδήποτε ύποπτο παρατηρήσουν και να ενημερώσουν την Αστυνομία.

«Όλη η πόλη παρακολουθεί συγκλονισμένη, αλλά πολλοί άνθρωποι προσπαθούν ο καθένας με τον τρόπο του να βοηθήσει», ανέφερε ο κ. Βύρας.

Έκκληση Επιτροπής Παιδείας προς τους πολίτες να συνεργαστούν με την Αστυνομία 

Εκκληση προς τους πολίτες να διαβιβάσουν στην Αστυνομία οτιδήποτε γνωρίζουν το οποίο μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο εντεκάχρονων αγοριών που απήχθησαν σήμερα το πρωί έξω από το σχολείο τους στην περιοχή Καμάρες, στη Λάρνακα, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης.
 
«Εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτό το συμβάν και τον φόβο μας. Είμαστε όλοι σε πραγματικά δύσκολη θέση. Κάνω έκκληση προς τους πολίτες να συνεργαστούν απόλυτα με την Αστυνομία με μοναδικό σκοπό να βοηθήσουμε τις έρευνες» ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης σε δηλώσεις του έξω από το δημοτικό σχολείο Καμάρων.
 
Σε ερώτηση αν το θέμα ενδέχεται να συζητηθεί στη Βουλή, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι αυτή την ώρα προέχει η ομαλή διεξαγωγή της έρευνας και η κατάληξη σε αποτελέσματα και όλα στη συνέχεια θα συζητηθούν. «Όμως αυτή την ώρα είναι παρούσες όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, η Αστυνομία, με αυτούς θα πρέπει να συνεργαστεί ο πολίτης, ό,τι γνωρίζει, ό,τι ενδέχεται να είναι χρήσιμο κατά τη δική του κρίση να το διαβιβάσει στην Αστυνομία άμεσα» επανέλαβε.
 
Ερωτηθείς αν έχει ενημερωθεί για το τι ακριβώς έγινε, απάντησε ότι αυτή την ώρα θα πρέπει να λέγεται μόνο αυτό το οποίο μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες και σημείωσε πως οτιδήποτε άλλο λέγεται ενδεχομένως να επηρεάσει την πορεία των ερευνών.

«Θέλουμε το συντομότερο να καταλήξουμε στο επιθυμητό από όλους αποτέλεσμα. Κάνουμε έκκληση τα παιδιά να επιστρέψουν στις οικογένειές τους και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να κρατούμε τα παιδιά μακριά από τις οικογένειές τους. Κάνουμε έκκληση στις συνειδήσεις όλων με οποιοδήποτε τρόπο να συμβάλουν προς την ασφάλεια των παιδιών».

Πανικόβλητοι γονείς μαθητών έσπευσαν στο σχολείο

Γονείς μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο, στο άκουσμα της είδησης, έσπευσαν στη σχολική μονάδα. 

Σημειώνεται ότι αρκετοί γονείς υπογράφουν με δική τους ευθύνη και παραλαμβάνουν τα παιδιά τους

Ερωτηθείς σχετικά ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι είναι δικαίωμα των γονιών, ωστόσο συνέστησε να μην το κάνουν καθότι τα μαθήματα για τα υπόλοιπα τμήματα συνεχίζονται κανονικά. Όπως ανέφερε ο κ. Χαμπιαούρης, μόνο οι συμμαθητές των δύο 11χρονων γνωρίζουν για την απαγωγή και κάλεσε όλους να αποφύγουν να προκαλέσουν πανικό και στα υπόλοιπα παιδιά.

  Ανταπόκριση: Πάμπος Βάσιλας   
Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...