Ο Χάρης Παυλή αποστέλλει μέσω του «Φ» ανοικτή επιστολή προς τον Αρχηγό Αστυνομίας με αφορμή τη συμπεριφορά αστυνομικού σε τροχονομικό έλεγχο σε αυτοκινητόδρομο.

 

Κύριον Στυλιανό Παπαθεωδόρου,

Την Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 και ώρα 11:45 το πρωί οδηγούσα με κατεύθυνση την πόλη της Πάφου, όταν προ εκπλήξεως στη μέση του αυτοκινητοδρόμου ένας αστυφύλακας με στολή μαύρη και μαύρη μάσκα, που θύμιζε παλιές κακές εποχές, μου έκανε σήμα να σταματήσω. Χωρίς να μου πη οτιδήποτε άρχισε να γράφει εξώδικο με τα στοιχεία του αδικήματος. Δίνοντας  μου το εξώδικο με αριθμό H7210002179 εκθέτοντας το αδίκημα ότι οδηγούσα 125χλμ αντί με 100χλμ που είναι το όριο. Δεν ήξερα για ποιο αδίκημα με σταμάτησε, μέχρι που διάβασα το εξώδικο.

Τώρα: Η Αστυνομία Λεμεσού και Πάφου δεν καραδοκούν στο να παγιδεύσουν πολίτες αφού πριν από τον αστυφύλακα με τα μαύρα, υπήρχαν 2 αστυνομικά οχήματα που έκαναν speed check με διαφορά απόστασης 2-3 χιλιομέτρων. Η διαφορά είναι ότι η μοτοσικλέτα του αστυφύλακα ήταν καλά καμουφλαρισμένη μέσα στη σκιά και τα μαύρα ρούχα του αστυφύλακα και το μαύρο χρώμα της μοτοσικλέτας. Ο τρόπος που αυτός ο αστυφύλακας χειρίστηκε το εξώδικο δείχνει την ανάγκη επιτακτικής διαφοροποίησης συμπεριφοράς σε πολίτες με την αλλαγή εκπαίδευσης. 

Η Αστυνομία υπάρχει για προστασία και εξυπηρέτηση του πολίτη όχι για θυματοποίηση του πολίτη με την ετσιθελική νοοτροπία των αστυφυλάκων.

Ο Θεός να λυπηθεί τον κόσμο εάν η Βουλή σας δώσει το πράσινο φως για τις κινητές κάμερες χωρίς σωστή εμπέδωση αντιμετώπισης πολιτών. 

Ως Αρχηγός της Δύναμης χρειάζεται να αναλάβετε τις ευθύνες που απορρέουν από το περιστατικό. 

1. Ο αστυφύλακας έπρεπε να μου δείξει την ένδειξη της ταχύτητας πριν αρχίσει να γράφει.

2. Ο τρόπος χειρισμού δείχνει ότι χρειάζεται περισσότερη εκπαίδευση για αντιμετώπιση πολιτών.

3. Όταν κάποιος πετάγεται στη μέση του αυτοκινητοδρόμου πρέπει να μπορεί να είναι ορατός. Τα μαύρα ρούχα δεν είναι για αυτή την δουλειά.

Ελπίζω να υπάρξει ανταπόκριση από εσάς.

 

Μετά τιμής

Χάρης Παυλή