Υπάρχουν κάποιες μεταβατικές διαδικασίες, οι οποίες γίνονται αυτή την περίοδο, που αφορούν την αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, προσθέτοντας ότι το χρονοδιάγραμμα, ούτως ώστε να τεθεί σε πλήρη ισχύ, είναι αρχές του Σεπτέμβρη

Σε ερώτηση για το που βρίσκεται το θέμα της αυτονόμησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο κ. Κεττής είπε ότι «σίγουρα όπως ξέρετε έχει ψηφιστεί από την προηγούμενη Βουλή των Αντιπροσώπων η αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

«Είναι πάρα πολλά τα χρόνια που εκκρεμούσε αυτή η αυτονόμηση. Το κράτος αποφάσισε να προχωρήσει, η Βουλή αποφάσισε να προχωρήσει η αυτονόμηση. Υπάρχουν κάποιες μεταβατικές διαδικασίες, οι οποίες γίνονται αυτή την περίοδο», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι έχουν συσταθεί Επιτροπές και από την Αστυνομία και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για κάποια θέματα, τα οποία προκύπτουν από την πλήρη αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπως η λειτουργία αρχείων, όπως η μηχανογράφηση, κλπ, .

«Είμαστε κοντά να επιλυθούν πλήρως και το χρονοδιάγραμμα, ούτως ώστε να τεθεί σε πλήρη ισχύ, είναι αρχές του Σεπτέμβρη, όπου απλά η Υπουργός θα μεταφέρει την ολοκλήρωση στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι μπορεί πλέον η Πυροσβεστική Υπηρεσία να λειτουργήσει αυτόνομα και από την επόμενη μέρα λειτουργούμε αυτόνομα», συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Κεττής, «θέλω να ξεκαθαρίσω, όμως, κάτι ότι όλα αυτά τα χρόνια με τους συναδέλφους της Αστυνομίας υπήρχε μια άψογη συνεργασία».

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία λειτουργούσε πάντα με το δικό της προϋπολογισμό και σίγουρα επιχειρησιακά θα λειτουργούμε όπως λειτουργούσαμε και πριν. Μπορεί να προέκυπταν κάποια θέματα κυρίως φύσεως γραφειοκρατικής διαδικασίας, τα οποία πλέον θα δώσουν περισσότερη ευελιξία», κατέληξε.

ΚΥΠΕ