Με την ομαδική έκθεση 35 έργων από 14 χαράκτες ανοίγει η περιοδική έκθεση «Δεν Ξεχνώ» στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια. Η έκθεση έχει θέμα της τα τραγικά γεγονότα του 1974 στην Κύπρο και τα έργα προέρχονται από τη συλλογή του Μουσείου.

Εκτός από το εμβληματικό προσφυγόπουλο του Α. Τάσσου, «Κύπρος 1974», τα έργα είναι συγκινητικές και δυνατές δημιουργίες –συχνά μεγάλων διαστάσεων, διάφορων τεχνικών– των Κυπρίων καλλιτεχνών Τηλέμαχου Κάνθου, Λευτέρη Οικονόμου, Κώστα Οικονόμου, Κώστα Αβερκίου, Άντη Χατζηαδάμου, Λευτέρη Ολύμπιου, Φρίξου Παπαντωνίου, Χαμπή, Χαράλαμπου Κρασιά, Πάρη Μεταξά, Παναγιώτη Λάρκου, Στέλιου Στυλιανού, Χρυστάλλας Πιστόλα Μακρή, Κώστα Γιωργαλλίδη.

Για να μην ξεχαστεί ποτέ η τραγωδία από τις νέες γενιές και να περάσει μέσα σε όλους η δόνηση της ψυχής των χαρακτών.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, στην έδρα της Σχολής Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίσκια διοργανώνεται δωρεάν εργαστήρι χαρακτικής για ενήλικες, εις μνήμην του χαράκτη Α. Τάσσου, από τη Δευτέρα 2 ώς την Τετάρτη 4 Αυγούστου, και ώρες 9:30-14:00. Οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να προσκομίσουν Safe Pass κατά την είσοδο τους στο εργαστήρι και να φορούν μάσκα. Λόγω των περιοριστικών μέτρων, ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν, να το δηλώσουν στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή από την Τετάρτη 21 μέχρι και την Κυριακή 25 Ιουλίου στο τηλ. 25222772, 10:00-13:00 & 16:00-18:00. Για να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερα άτομα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, ο μέγιστος αριθμός ημερών συμμετοχής στο εργαστήρι είναι 3 ημέρες.

*Διευκρινίζεται ότι ο όρος «δωρεάν» αναφέρεται στην παροχή των μαθημάτων χαρακτικής. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εργαστήρι και δεν διαθέτουν τα δικά τους εργαλεία και υλικά μπορούν να τα προμηθεύονται από το πωλητήριο που υπάρχει στο χώρο.

Εικόνα: Α. Τάσσος, Κύπρος ’74, ξυλογραφία