Ενώπιον της Περιβαλλοντικής Αρχής βρίσκεται η Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον  (ΜΕΕΠ) που ετοιμάστηκε για την ανάπτυξη «The Landmark – Office and Residential Tower Development» στον Δήμο Λευκωσίας, δίπλα από το πρώην Χίλτον, η οποία αποτελείται από ένα κτήριο γραφείων 16 ορόφων και ένα κτήριο διαμερισμάτων 17 ορόφων.

Τα δύο κτήρια θα διαθέτουν υπόγειο δύο επιπέδων. Το οικιστικό και το γραφειακό κτήριο θα περιλαμβάνουν υπόγειους χώρους στάθμευσης δύο επιπέδων με χωρητικότητα 100 και 197 υπόγειων θέσεων για οχήματα αντίστοιχα. 

Οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου αναμένεται να ξεκινήσουν με την έκδοση των σχετικών αδειών οικοδομής και να διαρκέσουν περίπου 30 μήνες.

Τα προτεινόμενα κτήρια θα ανεγερθούν στο νοτιοδυτικό τμήμα του τεμαχίου που βρίσκεται σήμερα ο χώρος στάθμευσης της ξενοδοχειακής μονάδας «The Landmark» (πρώην Hilton). Εντός του τεμαχίου υπάρχει μικρός αριθμός δέντρων, όπως κυπαρίσσια και εσπεριδοειδή, τα οποία θα επηρεαστούν από τις κατασκευαστικές εργασίες. Επίσης, το ίδιο τεμάχιο εφάπτεται στο βόρειο, ανατολικό και νοτιοδυτικό μέρος με το Κρατικό Δάσος «Ψυχιατρικής Κλινικής», ενώ σε απόσταση περίπου 280 μέτρων προς τα ανατολικά, βρίσκεται το Εθνικό Δασικό Πάρκο «Παιδαγωγικής Ακαδημίας». 

Η περιοχή είναι ήδη αρκετά ανεπτυγμένη και στην περιοχή μελέτης εμπίπτουν πολλές και διάφορες αναπτύξεις και είδη χρήσεων γης, με την οικιστική και τη μεικτή (εμπορική, γραφειακή και οικιστική) χρήση να είναι οι επικρατέστερες. Η (ΜΕΕΠ) αφορά στην περιγραφή και αξιολόγηση των επιπτώσεων που πιθανό να δημιουργηθούν από την ανέγερση και λειτουργία ενός ψηλού κτηρίου οικιστικής χρήσης και ενός παρόμοιου γραφειακής χρήσης, οι οποίοι αποτελούν μέρος του προτεινόμενου Χωροταξικού Σχεδίου (Master Plan) της ανάπτυξης «The Landmark» στη Λευκωσία.

Στο Χωροταξικό Σχέδιο περιλαμβάνεται επίσης η αναβάθμιση του υφιστάμενου ξενοδοχείου Landmark για το οποίο έχει υποβληθεί ξεχωριστή αίτηση για Πολεοδομική Άδεια καθώς και Έντυπο Πληροφοριών στην Περιβαλλοντική Αρχή. Επιπρόσθετα, για την κατασκευή του έργου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί κατεδάφιση μιας υφιστάμενης κατοικίας, καθώς μιας μικρής λοιπής κατασκευής (πρώην γραφειακό υποστατικό πρατηρίου βενζίνης). Για το πρώτο θα υποβληθεί ξεχωριστή άδεια κατεδάφισης ενώ το γραφειακό υποστατικό θα κατεδαφιστεί στα πλαίσια της εγκεκριμένης άδειας κατεδάφισης του ξενοδοχείου.

Στο έργο περιλαμβάνεται και μια ιδιωτική πλατεία 1.500 τμ προς δημόσια χρήση, η οποία θα ενώνει τη λεωφόρο Κένεντι με την Αρχ. Μακαρίου. Η οικιστική ανάπτυξη θα αποτελείται από συνολικά 53 διαμερίσματα και θα έχει συνολικό μικτό εμβαδόν 13.794,60 τ.μ. ενώ το συνολικό εμβαδόν της γραφειακής ανάπτυξης ανέρχεται στα 26.640 τ.μ.