Τελείται την Κυριακή, το εξάμηνο μνημόσυνο του Πολύκαρπου Νικολαΐδη και το 26ο ετήσιο μνημόσυνο του Νίκου Νικολαΐδη από το ναό Παναγίας Παντάνασσας στη Πάφο. Το μνημόσυνο των δύο αδελφών συμπίπτει χρονικά για πρώτη φορά, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη χροιά στην εκδήλωση.

Κοινό γνώρισμα τους ήταν ότι τα δύο αδέλφια συνέδεσαν το όνομα τους με την αντίσταση στο πραξικόπημα και ιδιαίτερα με την λειτουργία του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Κύπρου.

 Ο Νίκος Νικολαΐδης ως ο  εμπνευστής και δημιουργός του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της αντίστασης και ο Πολύκαρπος  βοηθώντας τον αδελφό του στη λειτουργία του σταθμού και κυρίως στην μετάδοση του ιστορικού διαγγέλματος του Μακαρίου μέσω ασυρμάτου στο εξωτερικό, γεγονός που συνέτεινε στην μετάδοση του τα μεσάνυκτα της 15ης του Ιούλη από το B.B.C.

 Δύο αδέλφια που εκπλήρωσαν το καθήκον τους προς την πατρίδα έτσι αθόρυβα και σεμνά  και που  με το πέρασμα τους από τη ζωή και τη κοινωνία της Κύπρου την κόσμησαν αφήνοντας αποτύπωμα δημοκρατικού ήθους, τόλμης και αγωνιστικότητας.

Ο Νίκος Νικολαΐδης έφυγε από την ζωή στις 25 Μαΐου 1995 σε ηλικία 61ετών και ο Πολύκαρπος Νικολαΐδης στις 18 Νοεμβρίου 2020 σε ηλικία 76 ετών.