Ολοκληρώθηκε σήμερα η επανεξέταση του Συμβουλίου Προσφορών με κατακύρωση της σχετικής προσφοράς που αφορά τον δρόμο Πόλης Χρυσοχούς – Πάφου. Την πολύ θετική αυτή εξέλιξη για το έργο ανακοίνωσε ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, εκφράζοντας την βούληση του ιδίου και της κυβέρνησης για προώθηση όσο το δυνατό πιο άμεσα προς υλοποίηση ενός έργου δημοσίου συμφέροντος και ύψιστης σημασίας για μια ολόκληρη επαρχία.

Θυμίζουμε ότι το θέμα επαναπροωθήθηκε ενώπιον του Συμβουλίου Προσφορών, με την τελευταία απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής που απέρριψε την προσφυγή της κοινοπραξίας. Όπως εκτιμούν οι φορείς της Πάφου, η νέα προσφυγή της δεύτερης κοινοπραξίας έγινε προκειμένου να μπλοκάρει την επαναφορά του θέματος στην εν λόγω επιτροπή, δεδομένου ότι βάσει της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας, με βάση το νόμο που ψηφίσθηκε το 2016, ο προτιμητέος προσφοροδότης έχει την δυνατότητα να προβεί σε αλλαγές σε ότι αφορά επιμέρους ζητήματα του διαγωνισμού και κατόπιν τούτου ο διαγωνισμός να κατακυρωθεί εκ νέου σε αυτόν από τον αρμόδιο φορέα.

«Το σημαντικό είναι ότι με την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής», τόνιζαν σήμερα παράγοντες της Πάφου, « μπόρεσε το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει σε διάστημα άμεσο με την ανάθεση του έργου και οι κατασκευαστικές εργασίες να μπορούν να προωθούνται πλέον ασχέτως των επόμενων νομικών κινήσεων οποιουδήποτε».

Δύο μήνες μετά την θετική αυτή εξέλιξη για την επαρχία Πάφου, οι διαδικασίες αναμένεται να επανεκκινήσουν, δημιουργώντας αισθήματα ικανοποίησης στην επαρχία.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα μεταξύ του αρμόδιου υπουργού και του Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου, Μαρίνου Στυλιανού. Όπως δήλωσε ο κ. Στυλιανού, σε επικοινωνία με τον Γιάννη Καρούσο συζήτησαν τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα που αφορά στην κατακύρωση από το Τμήμα Δημοσίων Έργων του δρόμου Πάφου Πόλις Χρυσοχούς.

” Σύμφωνα με τον κ. Υπουργό”, είπε, ” μετά και τις εξελίξεις που σημειώθηκαν για το έργο στην Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών, το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου του έχει προχωρήσει σε κατακύρωση του Διαγωνισμού «Μελέτη και Κατασκευή του Αυτοκινητοδρόμου Πάφου Πόλης Χρυσοχούς, Τμήμα 1 – Φάση (Α)» στον επιτυχόντα προσφοροδότη και πλέον είναι θέμα διαδικασιών και θέμα χρόνου για ανάθεση του έργου από την προσφοροδότρια εταιρεία. Την εξέλιξη χαιρετίζει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου αφού πλέον αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει ένα έργο υποδομής για την πόλη και Επαρχία Πάφου που και που συζητείται για δεκαετίες τώρα”.

Σε μια άλλη εξέλιξη, που αφορά στο έργο της Συνδυαστικής ανάπτυξης  Μαρίνας και Υποδομής Υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή Πότιμα στην  Κισσόνεργα, το Επιμελητήριο μετά από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με Βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ενημερώθηκε επίσημα ότι έχει αποδεσμευτεί το κονδύλι που αφορά την κατακύρωση του διαγωνισμού με τίτλο «Competition for the provision of services for a comprehensive feasibility study of a combined marine development (marina and infrastructure that can accommodate cruise ships) in Kissonerga area, pafos» στη συνεδρίαση της 1ης Μαρτίου.

” Ως εκ τούτου”, είπε ο Μαρίνος Στυλιανού, ” είναι θέμα ημερών και διαδικασιών να ενημερωθεί ο επιτυχών προσφοροδότης από το Υφυπουργείο Τουρισμού ώστε να προχωρήσει και αυτή η διαδικασία που λόγω πανδημίας έχει ξεφύγει από τα χρονοδιαγράμματα που αρχικά είχαν τεθεί. Οι εξελίξεις είναι θετικές και το ΕΒΕ Πάφου θα παρακολουθεί στενά τις διεργασίες και τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα υποδομής και εκεί και όπου κρίνεται σκόπιμο θα γίνονται οι ανάλογες παρεμβάσεις για το κοινό καλό και προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος”.