Έντονη απογοήτευση εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς, μετά τη χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης για παράταση της επιστροφής των μαθητών Γυμνασίου, κάνοντας λόγο για δυσμένή διάκριση σε σχέση με τους μαθητές των άλλων βαθμίδων. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι προχωρούν σε έκτακτη συνεδρίαση σχετικά με τα μέτρα αντίδρασης που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι χθεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης προκάλεσαν την πολύ έντονη απογοήτευσή μας, αφού συνεχίζεται η δυσμενής διάκριση που τυγχάνουν οι μαθητές γυμνασίου σε σχέση με τους μαθητές των άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης. Μας είναι ακατανόητη η απόφαση και πάσχει από έλλειψη κοινής λογικής αλλά και ανθρώπινης ευαισθησίας προς την ψυχοσύνθεση των παιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανδημία αντιδράσεων για τα μέτρα

Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι σήμερα η κυβέρνηση με την ανακοίνωση των μέτρων έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους μαθητές του Γυμνασίου, ότι βασικά θα αποτελέσουν αιτία έξαρσης της μετάδοσης του ιού σε όλη την κοινωνία, χωρίς να σκεφτούν τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει η παρατεταμένη παραμονή τους στο σπίτι. Δεν υπάρχουν επιδημιολογικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν την απόφαση τους, αφού οι μαθητές του γυμνάσιου είναι από τις 15/12/20 στο σπίτι.

Από ό,τι φαίνεται η τακτική διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό στις πλείστες περιπτώσεις έχει θετική κατάληξη. Αν είναι αυτό που χρειάζεται να γίνει, μπορούμε να το κάνουμε και εμείς μαζί με τις χιλιάδες μέλη μας και τη στήριξη της κοινωνίας. Δεν τιμά την κυβέρνηση, να διαμαρτύρεται η κοινωνία για την αποστέρηση του βασικού δικαιώματος των παιδιών στη διά ζώσης εκπαίδευση.

Θεωρούμε ότι όπως ανοίγουν οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, θα μπορούσαν να ανοίξουν και οι σχολικές μας μονάδες τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο. Προς αυτό συνηγορεί και το πολύ χαμηλό ποσοστό θετικών περιστατικών των μαθητών κατά τις προηγούμενες βδομάδες στα Λύκεια και Τεχνικές Σχολές.

Είναι πολλά τα ερωτήματα που προκύπτουν και σεβαστές οι ανησυχίες των γονιών. Αντιλαμβανόμενοι αυτές τις ανησυχίες έχουμε ζητήσει από τους Συνδέσμους Γονέων και τις τοπικές Ομοσπονδίες τη σύγκληση έκτακτων συνεδριάσεων και συζήτηση μέτρων αντίδρασης.

Πηγή: philenews