Ογκώδη εκδήλωση διαμαρτυρίας προγραμματίζει για το Σάββατο, 27 Μαρτίου ο Δήμος Ιδαλίου και οι κάτοικοι της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται λίγες μονό μέρες μετά την αρνητική απάντηση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας στο αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για άμεση αναστολή εργασιών των δύο ασφαλτικών μονάδων που λειτουργούν σε Τσέρι και Γέρι, θα περιλαμβάνει αυτοκινητοπομπή που θα ξεκινήσει από το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου και θα καταλήξει στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνε στο Εφετείο τα ασφαλτικά στο Δάλι

Με σύνθημα «Διαδηλώνουμε με τα παιδιά μας για τα παιδιά μας», η Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης αξιώνει την ικανοποίηση δύο αιτημάτων:

1. Την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον καθορισμό τελικού χρονοδιαγράμματος σε σχέση με την απομάκρυνση των δύο συγκεκριμένων βιομηχανικών μονάδων που προσβάλλουν την ποιότητα του αέρα στην περιοχή.

2. Την άμεση έναρξη της διαδικασίας μετακίνησης.

Οι διαμαρτυρόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου Γ’ και από κει θα πορευθούν με τα αυτοκίνητά τους προς το Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που καθορίζονται από τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας.