Συμβιβαστική λύση επιτεύχθηκε τελικά, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις στο Υπουργείο Εργασίας, μεταξύ των τριών εταιρειών επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο Λάρνακας και των εργαζομένων, στο θέμα της καταβολής του 13ου μισθού.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Γιώργος Ιουλιανός, Επαρχιακός Γραμματέας ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ Λάρνακας και Υπεύθυνος Αεροδρομίων εκ μέρους της ΠΕΟ, από τις δέκα το πρωί μέχρι και τις οκτώ περίπου το βράδυ πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλεπάλληλες συναντήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών, για εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που προέκυψε από το γεγονός ότι οι τρεις εταιρείες Swissport, LGS και S&L Airport Services, δε θα κατέβαλαν  στους εργαζομένους ολόκληρο τον 13ο μισθό.

Πρόσθεσε ότι «η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, υπέβαλε στις δύο πλευρές συμβιβαστική πρόταση, σύμφωνα με την οποία στην επιμέτρηση του 13ου μισθού, θα ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ώρες που εργάστηκε ο κάθε εργαζόμενος στις εταιρείες, συν τα επιδόματα τα οποία έπαιρνε λόγω αναστολής εργασιών εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η αναπροσαρμογή πάνω στους 13ους μισθούς θα κατατεθεί στους λογαριασμούς των εργαζομένων μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2020».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ιουλιανός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η πρόταση της Υπουργού είναι ικανοποιητική γιατί πάνω απ΄όλα αναγνωρίστηκε ως εργάσιμος χρόνος το επίδομα που λάμβαναν οι εργαζόμενοι λόγω αναστολής εργασιών των εταιρειών και θα υπάρξει ικανοποιητική, προς τα πάνω, αναπροσαρμογή στον 13ο μισθό».

Σημείωσε ακόμα ότι «ήδη άρχισε η ενημέρωση των εργαζομένων στις εταιρείες για τη μεσολαβητική πρόταση».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στις τρεις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο Λάρνακας, δηλαδή Swissport, LGS και S&L Airport Services, είχαν αποφασίσει χθες να κατέλθουν σε δίωρη στάση εργασίας από τις 4 μέχρι τις 6 το απόγευμα, λόγω μη καταβολής από τους εργοδότες ολόκληρου του 13ου μισθού.

Πηγή: ΚΥΠΕ