Νέα διατάγματα, που αφορούν ειδικά σχέδια στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, έχουν εκδοθεί σήμερα από την υπουργό Εργασίας και έχουν δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των περί των εκτάκτων μέτρων, που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID 19.

 Τα Διάταγματα έχουν άμεση ισχύ.

Συγκεκριμένα έχουν εκδοθεί τα πιο κάτω σχέδια:

Α)Στήριξη Αυτοτελώς Εργαζομένων: Η Υπουργός Εργασίας έχει εκδώσει στις 29 Δεκεμβρίου νέο Διάταγμα με τίτλο: «η περί Ειδικού Σχεδίου Ορισμένων Κατηγοριών Αυτοτελώς Εργαζομένων Απόφαση (Αρ. 73) του 2020.».

Στο πλαίσιο των περί των Έκτακτων Μέτρων, που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της Πανδημίας του ιού COVID 19 Νόμων του 2020 και με στόχο τη στήριξη των αυτοτελώς εργαζομένων, παρέχεται το Ειδικό Επίδομα Ορισμένων Κατηγοριών Αυτοτελώς Εργαζομένων, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται στην παρούσα Απόφαση.

Επισυνάπτεται αυτούσιο το Διάταγμα 73.

B) Σχέδιο Στήριξης Ανέργωνμε νέο Διάταγμα με τίτλο: «η περί του Ειδικού Σχεδίου Στήριξης Ανέργων Απόφαση (Αρ. 72) του 2020», έχει εκδοθεί σήμερα, με άμεση ισχύ.

Στο πλαίσιο των περί των Έκτακτων Μέτρων, που λαμβάνονται από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την Αντιμετώπιση της Πανδημίας του ιού COVID 19 Νόμων του 2020 και με στόχο τη στήριξη των εγγεγραμμένων ανέργων στο Μητρώο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, αποφασίζεται η παροχή Ειδικού Επιδόματος Στήριξης Ανέργων, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται στην παρούσα Απόφαση.

Επισυνάπτεται αυτούσιο το Διάταγμα 72.

Γ) Απόφαση Ειδικού Σχεδίου Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης – Ακόμη η Υπουργός Εργασίας έχει εκδώσει στις 29 Δεκεμβρίου νέο Διάταγμα με τίτλο: «η περί Ειδικού Σχεδίου Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης Απόφαση (Αρ. 71) του 2020». Με στόχο τη στήριξη των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, αποφασίζεται το Ειδικό Σχέδιο Πλήρους Αναστολής των Εργασιών της Επιχείρησης και η καταβολή Ειδικού Ανεργιακού Επιδόματος στην Επιχείρηση για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις, που καθορίζονται στην παρούσα Απόφαση.

Επισυνάπτεται αυτούσιο το Διάταγμα 71.

Δ) Απόφαση Ειδικού Σχεδίου για Επιχειρήσεις Ορισμένων Οικονομικών Δραστηριοτήτων

Η Υπουργός Εργασίας έχει εκδώσει ακόμη στις 29 Δεκεμβρίου νέο Διάταγμα με τίτλο: «η περί Ειδικού Σχεδίου για Επιχειρήσεις Ορισμένων Οικονομικών Δραστηριοτήτων Απόφαση (Αρ. 70) του 2020» και με στόχο τη στήριξη των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, αποφασίζεται το παρόν Ειδικό Σχέδιο και η καταβολή Ειδικού Ανεργιακού Επιδόματος στην επιχείρηση, για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται στην παρούσα Απόφαση.

Επισυνάπτεται αυτούσιο το Διάταγμα 70.

Ε) Απόφαση Ειδικού Σχεδίου Οικονομικών Δραστηριοτήτων Συνδεόμενων με την Τουριστική Βιομηχανία 

Εκδόθηκε επίσης νέο Διάταγμα με τίτλο: «η περί Ειδικού Σχεδίου Οικονομικών Δραστηριοτήτων Συνδεόμενων με την Τουριστική Βιομηχανία ή Οικονομικών Δραστηριοτήτων, οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από τον Τουρισμό ή Τουριστικά Πρακτορεία ή Οικονομικών Δραστηριοτήτων, που συνδέονται με Επιχειρήσεις που τελούν υπό Υποχρεωτική Πλήρη Αναστολή ή Επιχειρήσεων που Τελούν υπό Υποχρεωτική Αναστολή Εργασιών Αλλά Δραστηριοποιούνται σε Παρεμφερείς Οικονομικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του παρόντος Σχεδίου Απόφαση (Αρ. 69) του 2020.».

Mε στόχο τη στήριξη των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, αποφασίζεται το παρόν Ειδικό Σχέδιο και η καταβολή Ειδικού Ανεργιακού Επιδόματος στην Επιχείρηση για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται στην παρούσα Απόφαση.

Το πιο πάνω Διάταγμα έχει άμεση ισχύ.

Επισυνάπτεται αυτούσιο το Διάταγμα 69.

ΣΤ) Aπόφαση Ειδικού Σχεδίου Ξενοδοχειακών Μονάδων και Τουριστικών Καταλυμάτων

To τελευταίο διαταγμα αφορά «την περί Ειδικού Σχεδίου Ξενοδοχειακών Μονάδων και Τουριστικών Καταλυμάτων Απόφαση (Αρ.68) του 2020».

Αναφέρεται ότι «με στόχο τη στήριξη των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, αποφασίζεται το Ειδικό Σχέδιο Ξενοδοχειακών Μονάδων και Τουριστικών Καταλυμάτων και η καταβολή Ειδικού Ανεργιακού Επιδόματος στην επιχείρηση για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται στην παρούσα Απόφαση».

Το πιο πάνω Διάταγμα έχει άμεση ισχύ.

Επισυνάπτεται αυτούσιο το Διάταγμα 68.

Πηγή: philenews