To Top
09:41 Παρασκευή
13 Δεκεμβρίου 2019
Επόμενο
Προηγούμενο
Επι ποδός η Αστυνομία λόγω μαζικής εξόρμησης σε παραλίες και ορεινά
ΑΡΧΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ • Επι ποδός η Αστυνομία λόγω μαζικής εξόρμησης σε παραλίες και...
  17 Ιουνίου 2019, 9:45 πμ  

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος και αναμένονται μαζικές εξορμήσεις πολιτών σε παραλίες και ορεινά θέρετρα. 

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί πολίτες επέλεξαν να φύγουν εκτός των πόλεων από το Σάββατο, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν μονοήμερη εξόρμηση λόγω επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων. 

Για το λόγο αυτό, δεκάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επι ποδός στο οδικό δίκτυο από τις πρωινές ώρες μέχρι και αργά το βράδυ σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την μαζική επιστροφή των εκδρομέων. 

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί από πλευράς Τροχαίας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, εντατικοποίηση των μηχανοκίνητων περιπολιών σε αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους, αλλά ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες.

Επίσης, με στόχο να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του κοινού, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις παραβάσεις που αφορούν την υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και την παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, αφού τα διαδοχικά θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, θορύβησαν την Αστυνομία.

 Μέτρα πρόληψης και για τις διαρρήξεις

Πέρα από τους ελέγχους που θα γίνονται στο οδικό δίκτυο, σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες για το ενδεχόμενο διαρρήξεων και κλοπών ενόσω απουσιάζουν από τις οικίες τους και παραθέτει και μερικά απλά μέτρα για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων.

1. Προτού αναχωρήσουμε από το σπίτι μας, βεβαιωνόμαστε ότι δεν αφήσαμε ενδείξεις που προδίδουν την απουσία μας.

2. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ανάρτηση ή κοινοποίηση στα ηλεκτρονικά μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η οποία ενδεχομένως να αναφέρει πού βρισκόμαστε και να προδίδει ότι απουσιάζουμε από την κατοικία μας.

3. Φροντίζουμε να είναι καλά κλειδωμένο το σπίτι μας, έχοντας ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς.

4. Δεν αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.

5. Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα ή σε επισφαλή σημεία, χρήματα, κοσμήματα, κλειδιά αυτοκινήτων και σημαντικά έγγραφα.

6. Εάν στο σπίτι μας υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βεβαιωνόμαστε ότι τα έχουμε θέσει σε λειτουργία.

7. Συνεργαζόμαστε με άτομα της εμπιστοσύνης μας, όπως οι γονείς ή τα ενήλικα παιδιά μας, ώστε να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η κατοικία μας, ενόσω απουσιάζουμε από αυτή.

Γενικότερα, προτρέπει το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση, να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που αντιληφθεί οτιδήποτε το ύποπτο, όπως πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Πηγή: philenews

Σχολιάστε ή διαβάστε πατώντας εδώ...